SBFE: Προστασία της βιοποικιλότητας με την προώθηση της περιβαλλοντικής διαχείρισης

Το 2020 έπρεπε να είναι μια «έξοχη χρονιά για τη φύση και τη βιοποικιλότητα», που κορυφώθηκε με μια παγκόσμια διάσκεψη που θέσπισε ένα «Πλαίσιο Βιοποικιλότητας μετά το 2020». Η πανδημία COVID-19 έχει, κατανοητά, τεθεί σε αυτά τα σχέδια και, όπως σχεδόν όλα τα άλλα, όλα τα μεγάλα γεγονότα αναβλήθηκαν για το επόμενο έτος.

Ωστόσο, το θέμα του 2020 για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ παραμένει δικαίως η βιοποικιλότητα

Ενώ τα γεγονότα μπορούν να αναβληθούν, η προστασία της βιοποικιλότητας δεν μπορεί. Η βιοποικιλότητα μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα, τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, οι παγκόσμιοι πληθυσμοί άγριας ζωής μειώθηκαν κατά 60%.

Περίπου το 20% της βλάστησης της Γης εμφανίζει επίμονες φθίνουσες τάσεις στην παραγωγικότητα, κυρίως ως αποτέλεσμα πρακτικών χρήσης και διαχείρισης γης / νερού.

Στο Suntory Beverage and Food Europe (SBFE), νοιαζόμαστε βαθιά για τον πλανήτη μας. Καθώς η επιχείρησή μας υποστηρίζεται από ανεκτίμητους πόρους όπως το νερό και τα γεωργικά προϊόντα, είναι δική μας ευθύνη να ασχοληθούμε με βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές μέσω της προώθησης της περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με την αποστολή μας να εργαστούμε «σε αρμονία με τους ανθρώπους και τη φύση».

Αυτό το κάνουμε μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, προμηθεύοντας το νερό και τα συστατικά μας από βιώσιμες πηγές, αποκαθιστώντας τις φυσικές πηγές νερού και προστατεύοντας την άγρια ​​φύση και τους φυσικούς οικοτόπους. Αυτό αντιπροσωπεύει το όραμά μας «Growing for Good».

Στο πλαίσιο αυτού του οράματος, επικεντρωνόμαστε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την περιοχή και έχουμε θέσει Επιστημονικούς Στόχους που πρέπει να επιτύχουμε έως το 2030. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, έχουμε ήδη μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 35% ανά λίτρο ποτών που παράγονται τα τελευταία 10 χρόνια, με στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα στα 4 εργοστάσιά μας μέχρι το τέλος του 2020.

Είμαστε επίσης σε καλό δρόμο να μειώσουμε το νερό σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής μας κατά 15% έως το 2030, ενώ συμμετέχουμε επίσης σε έργα εξοικονόμησης νερού όπως το Guardians of Júcar στην Ισπανία. Τον περασμένο Δεκέμβριο, αγοράσαμε ένα δέντρο για κάθε υπάλληλο του SBFE μέσω μιας συνεργασίας με τον Γαλλικό-Εκουαδόρ Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Ishpingo, για την αναπλήρωση 10 εκταρίων πολύτιμου τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Περισσότερο από το 90% της απώλειας βιοποικιλότητας προέρχεται από την εξόρυξη πόρων και την επεξεργασία υλικών, καυσίμων και τροφίμων. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε τις φιλοδοξίες της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πράσινη Συμφωνία και τις σχετικές πρωτοβουλίες της, ιδίως το Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία.

Η μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία έχει τεράστιες δυνατότητες να βοηθήσει την Ευρώπη να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 και να αποσυνδέσει την οικονομική ανάπτυξη από τη χρήση πόρων, συμβάλλοντας παράλληλα στην καταπολέμηση της ρύπανσης και στην αποκατάσταση της βιοποικιλότητας.

Στο SBFE, ενσωματώνουμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στο επιχειρηματικό μας μοντέλο, αγκαλιάζοντας προκλητικές αλλά ουσιαστικές δεσμεύσεις αειφορίας.

Περισσότερα για τη δράση του SBFE ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις