2.200.000 ευρώ  για την καταπολέμηση της ρύπανσης στις θάλασσες

«Η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών θαλάσσιας ρύπανσης που δεν μπορούν να καλυφθούν με τα υφιστάμενα μέσα, η αποτροπή και εξουδετέρωση ρύπανσης που ενδέχεται να προκληθεί από πλοία ναυαγισμένα-ημιβυθισμένα, οι εργασίες απαντλήσεων, η εκτέλεση δειγματοληψιών και εργαστηριακών αναλύσεων και η ενίσχυση του μηχανισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης» είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Αυτό ανέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης σημειώνοντας ότι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το 2013 ανέρχεται στο ύψος των 2.200.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι πόροι του Ειδικού Λογαριασμού «Γαλάζιο Ταμείο» τα οποία θα διατεθούν στην Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος για τα έργα αλλά και τη διάθεση υλικών καταπολέμησης της ρύπανσης στις Λιμενικές Αρχές και τους Περιφερειακούς Σταθμούς Καταπολέμησης Ρύπανσης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουσουρούλης: «Για το 2013 έχουν ήδη ενισχυθεί οι υποδομές των Λιμενικών Αρχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας με επιπλέον μέτρα πλωτού φράγματος και πλήθος μεταλλικών φιαλών δειγματοληψίας για τους ελέγχους, ενώ έχει προγραμματιστεί η προμήθεια πνευστών πλωτών φραγμάτων ανοικτής θαλάσσης και απορροφητικών φραγμάτων για την άμεση αντιμετώπιση διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα».

Ο υπουργός σημείωσε επιπλέον, πως χρειάζεται αύξηση του ποσοστού ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

tovima.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις