Ξεκινάει το έργο της κατασκευής νέας βιοκλιματικής πλατείας στο Αρκαλοχώρι
Ξεκινάει το έργο της κατασκευής νέας βιοκλιματικής πλατείας στο Αρκαλοχώρι

Η σύμβαση για τη δημιουργία μιας νέας βιοκλιματικής πλατείας επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – έναντι του νεοαναγειρόμενου δημοτικού καταστήματος – στο Αρκαλοχώρι υπογράφηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου από το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και τον ανάδοχο του έργου.

Στόχος του εν λόγω έργου – που έχει π/υ 613.000 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Ε.Π. “Κρήτη 2014-2020”- είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η προώθηση της αειφορίας, μέσω της διαμόρφωσης ενός νέου δημόσιου- κοινόχρηστου χώρου με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Με την ολοκλήρωση της πράξης – εντός 12 μηνών - οι χώροι που θα παραδοθούν στους πολίτες θα περιλαμβάνουν: μια νέα πλατεία συνολικής επιφάνειας 1.500m2 περίπου, με χώρους πρασίνου, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο, παιδική χαρά, ένα πολυχρηστικό κιόσκι που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως χώρος εργασίας-επιχειρηματικών συναντήσεων όσο και ως χώρος πληροφόρησης, πέργκολες με σταθερά καθιστικά και βοτανικό κήπο με αρωματικά μεσογειακά θαμνώδη φυτά.

Με αφορμή τη συμβασιοποίηση του έργου ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με την υπογραφή της σύμβασης, ένα πολύ σημαντικό έργο που σχεδίασε, οραματίστηκε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ, η παρούσα δημοτική αρχή παίρνει το δρόμο της υλοποίησης! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε λίγους μήνες θα παραδώσουμε ένα νέο πολυχρηστικό δημόσιο χώρο στους δημότες μας, ο οποίος ευελπιστούμε πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και κοινωνικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής!»

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις