LG_PR:Ανακυκλώνοντας συσκευές σε νέες λύσεις για το σπίτι

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια οικιακές συσκευές πετάγονται, καθώς φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους[1].  Ωστόσο, η ιστορία τους δεν χρειάζεται να τελειώσει εκεί. Αυτές οι συσκευές μπορούν να επιστρέψουν ως ολοκαίνουργιες μέσω κατάλληλων  διαδικασιών μετασχηματισμού και τεχνολογιών, προσφέροντας λειτουργίες και επιδόσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των σύγχρονων καταναλωτών.

Ας δούμε, πώς οι παλιές συσκευές μπορούν να μετατραπούν σε σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις..

Αστική εξόρυξη: Ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες από τις παλιές συσκευές

Η «αστική εξόρυξη» υποδηλώνει την άντληση πολύτιμων πόρων από οικιακές συσκευές που έχουν συμπληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Η διαδικασία αφορά στην ανάκτηση και διαλογή πρώτων υλών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Σε αντίθεση με την αποτέφρωση - μια διαδικασία που περιμένει πολλές παλιέςσυσκευές - η «αστική εξόρυξη» συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η LG δραστηριοποιείται στον τομέα της «αστικής εξόρυξης» και αποσπά διάφορα υλικά από τις παλιέςσυσκευές, όπως πλαστικό, σίδηρο και άλλα μέταλλα και στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί για να παράγει νέα προηγμένα προϊόντα.

Κέντρο ανακύκλωσης LG: Δίνοντας ζωή στις παλιές συσκευές

Από τα τέλη του 2021, η LG εφαρμόζει προγράμματα “resource circulation” σε συνολικά 52 χώρες παγκοσμίως, ως μέρος των εκτεταμένων προσπαθειών της για την καταπολέμηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Στο Κέντρο Ανακύκλωσης της LG στη Νότια Κορέα, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001, οι πρώτες ύλες συλλέγονται από τις απορριφθείσες οικιακές συσκευές, ταξινομούνται σχολαστικά και υποβάλλονται σε επεξεργασία για να δημιουργήσουν νέα και φιλικά στο περιβάλλον εξαρτήματα.

Ανακυκλωμένα πλαστικά: Δίνοντας ζωή στα εντυπωσιακά σχέδια της LG

Τα ανακυκλωμένα πλαστικά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του εντυπωσιακού σχεδιασμού των οικιακών συσκευών της LG, συμπεριλαμβανομένων και των LG Styler ShoeCare και ShoeCase που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Το LG PuriCare AeroFurniture και το LG tiiun mini, που διατίθενται σε μια σειρά από ζωηρά χρώματα για να φωτίσουν το σπίτι, περιέχουν και αυτά ανακυκλωμένα πλαστικά.

Ένας συνεχής βιώσιμος κύκλος για τον πλανήτη και τους καταναλωτές

Η LG έχει υιοθετήσει πλήρως την πολιτική του «Βιώσιμου Κύκλου», ενσωματώνοντας την οικολογική συνείδηση σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των οικιακών συσκευών από την παραγωγή και τη συσκευασία έως τη χρήση και την ανακύκλωση. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά τα οποία εξάγονται και επεξεργάζονται στο Κέντρο Ανακύκλωσης της LG για την κατασκευή νέων συσκευών, που ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και είναι οι ίδιες ανακυκλώσιμες. Με αυτόν τον τρόπο, η LG έχει δημιουργήσει έναν βιώσιμοκύκλο που ωφελεί ταυτόχρονα τον πλανήτη και τους καταναλωτές.

Εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές της, η LG σκοπεύει να φτάσει αθροιστικά τους 600.000 τόνους ανακυκλωμένων πλαστικών (για την παραγωγή εξαρτημάτων οικιακών συσκευών) μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ο φιλόδοξος αυτός στόχος καθορίζεται στο πρόγραμμα της εταιρείας «Better Life Plan 2030», αποτελεί επίσης μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της LG για την επίτευξη ουδέτερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επίσης, η LG εκτιμά ότι μέχρι το 2030, θα έχει ανακτήσει 8 εκατομμύρια τόνους συσκευών που δεν χρησιμοποιούνται με σκοπό την απόκτηση ανακυκλωμένων υλικών.

Με την εφαρμογή πρωτοβουλιών όπως η σωστή απόσυρση προϊόντων και η εξαγωγή υλικών από προϊόντα που έχουν αποσυρθεί, η LG είναι σε θέση να δημιουργήσει κάτι νέο από κάτι παλιό, δείχνοντας έμπρακτα πως η σταθερή δέσμευσή της προς τους ανθρώπους και τον πλανήτη μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για όλους.

 

[1]Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA), περίπου εννέα εκατομμύρια ψυγεία/καταψύκτες, έξι εκατομμύρια κλιματιστικές μονάδες και σχεδόν ένα εκατομμύριο αφυγραντήρες απορρίπτονται κάθε χρόνο. (https://19january2017snapshot.epa.gov/rad/disposing-appliances-responsibly_.html)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις