Πέντε μωβ κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων σε Καστέλλι και Αρκαλοχώρι

Μωβ κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε 5 σημεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και ειδικότερα στις Δημοτικές Ενότητες Αρκαλοχωρίου (3) και Καστελλίου (2).

 

    Ο Δήμος εντάχθηκε στο δίκτυο ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης της εταιρείας RECYCOM, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα ανακυκλώσιμα χρησιμοποιημένα ενδύματα και υποδήματα που θα συλλέγονται στους μωβ κάδους θα μεταφέρονται για διαλογή από την εταιρία και στη συνέχεια διατίθενται σε εταιρίες αξιοποίησης κουρελιών ή άλλων ανακτημένων υλικών.

 

Τρεις κάδοι έχουν τοποθετηθεί στην Δ.Ε Αρκαλοχωρίου:

 

-Στο πάρκο στην είσοδο του Αρκαλοχωριου  από Ηράκλειο

-Στην Πλατεία στάσης-στάθμευσης ΚΤΕΛ

-Στην πλατεία του Δημοτικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου

 

Δύο κάδοι έχουν τοποθετηθεί στη Δ.Ε  Καστελλίου:

 

- Εντός της πλακόστρωτης δημοτικής έκτασης στάθμευσης (πλατεία Σάλλα)

- Πλησίον της εισόδου Δημοτικού Σχολείου, παιδικής χαράς και Δημοτικού καταστήματος Καστελλίου

 

   Από τη δράση αυτή προκύπτει σημαντική δημόσια ωφέλεια περιβαλλοντικού χαρακτήραγια το Δήμο. Άμεσο είναι και το οικονομικό όφελος για το Δήμο από την προσφορά, εκ μέρους της Εταιρείας ανταποδοτικού ποσού αλλά και το έμμεσο κοινωνικό όφελος από την εκπαίδευση των πολιτών του δήμου σε δράσεις και πολιτικές περιβαλλοντικού σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης, αειφορίας και πράσινης οικονομίας.

 

   Ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης ανέφερε: «Η επέκταση και η διεύρυνση της  ανακύκλωσης αποτελεί  προτεραιότητα για τον Δήμο μας με γνώμονα την προώθηση μιας φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης μέσω της μείωσης του όγκου απορριμμάτων που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ). Εύχομαι η ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέδραμαν για το σημαντικό αυτό βήμα που κάνουμε».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις