Πτώση των τιμών πετρελαίου αναμένει η Ρωσία



Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες θα ασκήσουν πίεση στην οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, "φοβάται" η χώρα, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας της χώρας  αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις του για το επόμενο έτος, εξαιτίας των γεωπολιτικών ρίσκων.

«Ανησυχούμε για τις εκτιμήσεις των πετρελαϊκών τιμών στα 100 δολάρια το βαρέλι, και τις θεωρούμε υπερβολικές», ανέφερε ο Alexei Moiseev, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας. Ο ίδιος δήλωσε πως η επανέναρξη ροής πετρελαίου από τη Λιβύη, οι πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης στο Ιράκ και η πιθανή επιστροφή του Ιράν στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου μπορεί να οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου σημαντικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων της κυβέρνησης στα 100 δολάρια το 2015.

Μια μείωση στις τιμές του πετρελαίου έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα έσοδα από τις εξαγωγές και συνεπώς ένα ασθενέστερο ρούβλι, υψηλότερο πληθωρισμό και ακόμη χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη, που έχει ήδη υποστεί πλήγμα από την κρίση στην Ουκρανία και τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις.

πηγη:energypress.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις