Η Ελλάδα, όπως σημειώνεται παραπαίει από τις συνέπειες της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης

Στα στατιστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα της κρίσης που φτάνει σε όλες τις πτυχές της ελληνικής ζωής εστιάζει η Wall Street Journal.
Η Ελλάδα, όπως σημειώνεται, παραπαίει από τις συνέπειες της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της.

25%
Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί μετά την κορύφωσή της στα μέσα του 2008. 

25,8%
Το ποσοστό των Ελλήνων που παραμένουν εκτός εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου. 


Η θέση στην οποία κατατάσσεται η Ελλάδα μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της για το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού σύμφωνα με την Eurostat. 

23,1%
Το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στο όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2013.

33,5% ή 77 δισεκατομμύρια ευρώ
Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων -εκείνων που οι οφειλέτες δεν έχουν καταφέρει να πληρώσουν τις δόσεις για περισσότερες από 90 ημέρες- σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας.

70 δισεκατομμύρια ευρώ
Η κατά προσέγγιση αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία πέντε χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

83,9%
Το ποσοστό μείωσης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από το 2008. 1 στις 4
2008 σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ.

9 φορές
Πόσο παραπάνω έπρεπε να πληρώσουν το 2014 σε φόρους οι ελεύθεροι επαγγελματίες σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
7 φορές
Πόσο παραπάνω έπρεπε να πληρώσουν σε φόρους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι το 2014 σε σύγκριση με το 2009 σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. 
23%
Το ποσοστό των Ελλήνων που πληρώνουν φόρο προστιθέμενης αξίας για τα περισσότερα αγαθά. Ο μέσος όρος του ΦΠΑ που καταβάλλεται στην ευρωζώνη είναι 21,5% και στην Ευρωπαϊκή Ένωση 20,5% σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. 

100.000
Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που τώρα εργάζονται στο εξωτερικό σύμφωνα με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Πηγή: WSJ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις