Περίπου 100.000 φορολογούμενοι δεν έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση

Έληξε η προθεσμία υποβολής και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα έως τις 4 Σεπτεμβρίου για να την καταθέσει κάποιος χωρίς το πρόστιμο των 100 ευρώ

Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 φορολογούμενοι δεν την έχουν καταθέσει ακόμα.

Για όσους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης είναι χρεωστικό, θα υπολογισθεί προσαύξηση 0,75% και δεν θα έχουν την έκπτωση 2% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου. Για τους φορολογούμενους με πιστωτικό ή μηδενικό εκκαθαριστικό δεν θα υπάρξει καμιά επιβάρυνση, αν υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους μέχρι την Παρασκευή.

Από τη εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι:

• Τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους ή το 41,75% πληρώνουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν στο 2014 που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 1.281,42 ευρώ.

• Σχεδόν δύο στους δέκα φορολογούμενους ή το 18,63% έχουν επιστροφή φόρου που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 302 ευρώ.

• Για το 39,62% των φυσικών προσώπων το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό.

Οι φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν χθες την πρώτη δόση του φόρου που προέκυψε από την εκκαθάριση της δήλωσης έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 12 μηνιαίες δόσεις. Μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση και να εξοφλήσουν έως και σε 12 δόσεις το ποσό του φόρου που έχει προκύψει από την εκκαθάριση της δήλωσης. Ωστόσο θα επιβαρυνθούν με ετήσιο επιτόκιο 8,5%. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όχι μόνο οι ληξιπρόθεσμες αλλά και οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής.

 

Πηγή : imerisia.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις