Εως 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

 

Γεμάτες είναι οι τράπεζες αλλά και οι εφορίες αφού οι φορολογούμενοι καλούνται να εξοφλήσουν: τα τέλη κυκλοφορίας, την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τη δόση της ρύθμισης για ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καθώς και κατάθεση πινακίδων. Οι πληρωμές πρέπει να «κλείσουν» έως και νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι πρέπει να τακτοποιήσουν:

-Την τρίτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί τον Δεκέμβριο υπερβαίνει τα 550 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

-Τη δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

-Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ περίπου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.

-Όσοι επιλέξουν να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να απαλλαγούν από το τεκμήριο διαβίωσης θα πρέπει να το πράξουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και η 2η και τελευταία δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις