Η «Κάρτα Αγρότη» της Alpha Bank έρχεται να λύσει τα χέρια γεωργών και κτηνοτρόφων

Σε μια χρονική συγκυρία που όλοι συμφωνούν ότι το τούνελ της εξόδου από την κρίση δεν μπορεί παρά να περνά από την πρωτογενή παραγωγή, ο Έλληνας αγρότης καλείται να σηκώσει στις πλάτες του ένα βαρύ φορτίο. Σε αυτή τη συγκυρία, που ο αγροτικός τομέας έχει επωμιστεί –από κοινού με τον τουρισμό- μεγάλο μέρος της εθνικής προσπάθειας για έξοδο της χώρας από την κρίση, οι τράπεζες δεν μπορούν παρά να θέσουν όλες τις απαραίτητες προνομιακές υπηρεσίες τους στη διάθεση του κάθε αγρότη. Η αναζήτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με στόχο το διαφοροποιημένο premium τελικό προϊόν, που βρίσκει τη θέση που του αξίζει στα ράφια του εξωτερικού, συνιστά, πέρα από στοίχημα επιβίωσης του ίδιου του αγρότη, και μέσο για την επανεκκίνηση της αγροτικής παραγωγής. Το διαβατήριο όχι απλά για την επιβίωση του αγροτικού πληθυσμού, αλλά και για την έξοδο από την εσωστρέφεια και την προσέγγιση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.

Ο τραπεζικός κλάδος προσπαθεί να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας ειδικά σχεδιασμένες χρηματοδοτικές λύσεις στους αγρότες και τις επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους βασίζεται στον πρωτογενή τομέα. Στην Alpha Bank προσφέρονται τα κατάλληλα εργαλεία που μπορεί να αξιοποιήσει ο αγροτικός τομέας, προκειμένου να πετύχει καλύτερης ποιότητας και υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προϊόντα, με μειωμένο κόστος και ορθολογική διαχείριση των κινδύνων για την ίδια την παραγωγή και το περιβάλλον.

Σε μια εποχή που η ρευστότητα έχει εξελιχθεί σε δισεπίλυτο γρίφο και το κόστος παραγωγού αναγορεύεται σε μείζον ζήτημα, η τράπεζα ενεργοποιεί εξειδικευμένο προσωπικό και υπηρεσίες κάτω από την ομπρέλα της «Αlpha Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» και προσφέρει στον αγρότη  την «Κάρτα του Αγρότη»,και τα «Ευέλικτα Προγράμματα Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας». Και τα δύο προϊόντα διατίθενται με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο, χωρίς ετήσια συνδρομή και χωρίς να απαιτούνται εξασφαλίσεις, όπως π.χ. προσημείωση ακινήτου.

Η «Κάρτα του Αγρότη», σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενισχύει τη ρευστότητα και μειώνει το κόστος παραγωγής των αγροτών, καθώς η χρήση της παρέχει τη δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων και άμεσης αξιοποιήσεως ευκαιριών που παρουσιάζονται στην αγορά. Κάθε αγρότης – δικαιούχος Βασικής Ενισχύσεως έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση τη στιγμή που τη χρειάζεται. Η κάρτα έχει λειτουργικότητα χρεωστικής εταιρικής Visa, τεχνολογίας Chip & PIN Contactless, η οποία συνδέεται με πιστωτικό όριο στο λογαριασμό που δηλώνεται από τον αγρότη για την καταβολή της βασικής ενισχύσεως.

Η «Κάρτα Αγρότη» της Alpha Bank έρχεται να λύσει τα χέρια γεωργών και κτηνοτρόφων, καθώς παρέχει άμεσα μια σειρά κομβικών εργαλείων και δυνατοτήτων για την πρωτογενή παραγωγή και ανάπτυξη, όπως είναι η αγορά αγροεφοδίων και λοιπών ειδών (σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, καύσιμα κινήσεως ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων κ.λπ.) από επιχειρήσεις που διαθέτουν POS. Μπορεί, επίσης, να γίνει εργαλείο για την πληρωμή οφειλών έναντι του ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, την εξόφληση δαπανών εκδόσεως και χρήσεως εργοσήμου, καθώς και για τις αιτήσεις αγροτικών ενισχύσεων, ενώ παρέχει τη δυνατότητα ανάληψης έως ποσοστού 10% επί του εγκεκριμένου πιστωτικού ορίου.
Και επιπλέον , με την απόκτηση της «Κάρτας του Αγρότη», οι κάτοχοι κερδίζουν δωροεπιταγή 30 ευρώ από τα Καταστήματα Κωτσόβολος, η οποία ισχύει έως 30/06/2017.

Συμβολαιακή γεωργία

Σήμερα, ο εγχώριος αγροτικός τομέας, που επενδύει στην επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, καταφέρνει να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης απαιτητικών καταναλωτών διεθνώς και δείχνει ώριμος να κινητοποιήσει και άλλες υγιείς παραγωγικές δυνάμεις προς ανάλογη ενεργοποίηση. Σε αυτή την προσπάθεια, η Alpha προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με τη συμβολαιακή γεωργία, καλύπτοντας όλη την αλυσίδα από την παραγωγή έως τη μεταποίηση και την εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων και προωθώντας την αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων που συνδέονται με την αγροτική παραγωγή. Τα «Ευέλικτα Προγράμματα Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας» θέτουν ως προτεραιότητα τον Έλληνα παραγωγό και ενισχύουν κάθε υγιή παραγωγική προσπάθεια στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Μέσω των Ευέλικτων Προγραμμάτων Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας, κάθε παραγωγός καλύπτει το υψηλό κόστος καλλιέργειας και παραγωγής το χρονικό διάστημα που το χρειάζεται, μειώνει το κόστος παραγωγής του, γιατί μπορεί να διαπραγματευθεί καλύτερες τιμές για την αγορά αγροεφοδίων, καθώς εξοφλεί άμεσα και με μετρητά, και, τέλος, βελτιώνει την ποιότητα και την ποσότητα παραγωγής του, γιατί έχει εξασφαλίσει τη διάθεσή της σε προσυμφωνημένη τιμή.

Από την πλευρά του, ο αγοραστής εξασφαλίζει τη ρευστότητα που χρειάζεται για την αγορά της απαιτούμενης παραγωγής και για την έγκαιρη εξόφληση των παραγωγών, κτίζει μακροχρόνιες και υγιείς σχέσεις συνεργασίας με υφιστάμενους παραγωγούς και μπορεί να επεκταθεί σε νέες αγορές, λόγω της δυνατότητας προσελκύσεως νέων παραγωγών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις