Η μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου επηρεάζει τη βιομηχανία ζάχαρης

Η πρόσφατη σημαντική πτώση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου είναι πιθανό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αλυσίδα αξίας της ζάχαρης στη Νότιο Αφρική.

Σε μεγάλο βαθμό λόγω διαφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, σε συνδυασμό με τις διαταραχές της αγοράς που προκλήθηκαν από την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19), οι τιμές του αργού πετρελαίου Brent μειώθηκαν απότομα από πάνω από 50 δολάρια ΗΠΑ / βαρέλι (περίπου R887) Φεβρουάριο κάτω από US $ 30 (R532) στα τέλη Μαρτίου 2020.

Ο Δρ Thomas Funke, εμπορικός διευθυντής της SA Canegrowers, δήλωσε ότι η παγκόσμια τιμή ζάχαρης είχε ήδη αρχίσει να μειώνεται καθώς η Βραζιλία προσανατολίστηκε προς την παραγωγή περισσότερης ζάχαρης και λιγότερης αιθανόλης από την εθνική καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου.

Τα στοιχεία από τον ιστότοπο της Διεθνούς Οργάνωσης Ζάχαρης έδειξαν ότι οι τιμές της ακατέργαστης ζάχαρης στο Διεθνές Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μειώθηκαν στις 14 Μαρτίου στις ΗΠΑ από 14,86 US $ / λίρα (R2,66) στις 10 Μαρτίου στις 10 Μαρτίου στις 10 Μαρτίου.

"Η δραστική αποδυνάμωση έχει οδηγήσει την Βραζιλία να κερδίζει περισσότερα χρήματα από την εξαγωγή ζάχαρης από την αιθανόλη. Κατά το προηγούμενο έτος, το μείγμα αιθανόλης-ζάχαρης [Βραζιλίας] ήταν περίπου 70/30, ενώ τώρα εκτιμάται ότι θα ήταν πιο κοντά στα 55/45 ", δήλωσε ο Funke.

Η Ronda Naidu, εκπρόσωπος της Ένωσης Ανάπτυξης των Αγροτών της Νότιας Αφρικής, δήλωσε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στις παγκόσμιες μεταφορές και ταξίδια συνέβαλαν επίσης στην αύξηση της διεθνούς παραγωγής και διαθεσιμότητας ζάχαρης.

Η προκύπτουσα μειωμένη ζήτηση για οποιοδήποτε είδος καυσίμου ήταν ένα άλλο κίνητρο για χώρες όπως η Βραζιλία να απομακρυνθούν από την παραγωγή αιθανόλης.

"Σε τοπικό επίπεδο, οι χαμηλότερες τιμές αργού πετρελαίου είναι πιθανό να οδηγήσουν σε χαμηλότερες τιμές καυσίμων και λιπασμάτων. Καθώς αυτά τα έξοδα εισροών είναι από τους κορυφαίους συντελεστές στις δαπάνες των αγροτών, αυτό θα είναι ευπρόσδεκτο ", εξήγησε.

Ο Funke ανέφερε ότι οποιαδήποτε οφέλη για τους καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου της Νότιας Αφρικής θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο η συναλλαγή θα διαπραγματεύεται έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στο προσεχές μέλλον.

Ο Deane Rossler, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Ζαχαροπλαστών της Νότιας Αφρικής, δήλωσε ότι οι εταιρείες αλέσεως ζάχαρης της χώρας επωφελήθηκαν επίσης από το χαμηλότερο κόστος των καυσίμων και όπου μια τέτοια εταιρεία είχε τις δικές της δραστηριότητες καλλιέργειας ζαχαροκάλαμου από χαμηλότερα κόστη.

"Η σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων για τις εταιρίες άλεσης θα αφορά τη μεταφορά ζάχαρης, είτε στους τοπικούς πελάτες είτε στους τερματικούς σταθμούς ζάχαρης για εξαγωγικούς σκοπούς", ανέφερε.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις