Καναδάς: Αγρότες και επεξεργαστές τροφίμων θα λάβουν ομοσπονδιακά κεφάλαια

Οι καναδοί αγρότες και μεταποιητές τροφίμων θα λάβουν 50 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για να εξασφαλίσουν ότι οι προσωρινές αλλοδαπές εργαζόμενοι συμμορφώνονται με την υποχρεωτική καραντίνα COVID-19.

Η Υπουργός Γεωργίας Μαρί-Κλοντ Μπιμπού ανακοίνωσε τα χρήματα σήμερα, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν ουσιαστικό μέρος της διατήρησης της προσφοράς τροφίμων του Καναδά.

Η γεωργική βιομηχανία βασίζεται σε χιλιάδες προσωρινούς αλλοδαπούς εργαζόμενους κάθε χρόνο για να χειριστεί τα πάντα, από τη φύτευση καλλιεργειών μέχρι την επεξεργασία στις μονάδες μεταποίησης.

Όμως, στο πλαίσιο ευρέων πρωτοβουλιών δημόσιας υγείας για την εξάλειψη της εξάπλωσης του COVID-19, αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώνονται για 14 ημέρες όταν φτάνουν στον Καναδά.

Η κ. Μπιμπού αναφέρει ότι τα κονδύλια προορίζονται να αναγνωρίσουν ότι η συμμόρφωση με τους κανόνες αυτούς είναι οικονομικό κόστος. Υπογραμμίζει ότι τα 1.500 δολάρια ανά εργαζόμενο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντισταθμίσουν τους μισθούς τους ή να παρέχουν κατάλληλη στέγη για την περίοδο απομόνωσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις