Ιρλανδία: Άμεσες ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης των τιμών του βοείου κρέατος

Μια «εκστρατεία εντατικής πίεσης πίεσης» οδηγείται από την Ιρλανδική Ένωση Αγροτών (IFA) για να ζητήσει από τις αρχές να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση των τιμών του βοείου κρέατος ως αποτέλεσμα της έκτακτης ανάγκης του Covid-19 και της κρίσης εισοδήματος στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, λέει η οργάνωση αγροκτημάτων.

Η IFA δήλωσε ότι συνεργάζεται με TDs και ευρωβουλευτές για να ζητήσει από τον Υπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Ναυτιλίας Michael Creed και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας Janusz Wojciechowski να «αναλάβει επείγουσα δράση» επί του θέματος.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Κτηνοτροφίας της IFA Μπρένταν Γκόλνταν είπε ότι ο υπουργός Creed και ο Επίτροπος Wojciechowski «δεν μπορούν να συνεχίσουν να αγνοούν την κρίση του βοείου κρέατος στην Ιρλανδία».

Σε εθνικό επίπεδο, η IFA κάλεσε τον υπουργό Creed να κινητοποιήσει αμέσως και να διαθέσει στους αγρότες βοείου κρέατος τα αδιάθετα 24 εκατομμύρια ευρώ από τα κεφάλαια Beef Exceptional Aid Measure (BEAM) με τη μορφή άμεσης πληρωμής σε αγρότες που πωλούν βοοειδή, εν αναμονή μιας πιο ολοκληρωμένης ΕΕ πακέτο.

Σχολιάζοντας, ο Γκόλντον είπε: «Ο υπουργός μπορεί να το κάνει αμέσως. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέθεσε συγκεκριμένα στα κράτη μέλη να ανακατανείμουν τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια. "

Η IFA κάλεσε επίσης την ΕΕ να αναστείλει τις εισαγωγές βοείου κρέατος εκτός ΕΕ, οι οποίες ανήλθαν σε 318.500 τόνους το 2019.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις