Οικονομία: Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση
Ελλάδα Οικονομική Ενίσχυση

Εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ξεκαθαρίσει πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φετινών Χριστουγέννων θα αφορά σε περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τα μέχρι στιγμής μέτρα. 

Το σχετικό κονδύλι για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα θα αποτυπώνεται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. Το ύψος της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 280 εκατ. ευρώ περίπου.  

Οι πληροφορίες για τις διαδικασίες καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα περιλαμβάνονται σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σε κάθε περίπτωση η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. 

Στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης αναμένεται πως θα περιλαμβάνονται μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι επειδή είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας πριν από τον Μάρτιο του 2020 δεν συμπεριλαμβάνονται στη νέα έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ήτοι περίπου 270.000 νοικοκυριά και πιθανότατα οι χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ που δεν έχουν λάβει αναδρομικά.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις