Παπαθανάσης: Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εικόνα για την άρση του lockdown στην αγορά

Η εικόνα σχετικά με τον χρόνο άρσης της καραντίνας στην αγορά, η οποία θα προχωρήσει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, θα υπάρχει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης,  οι ανακοινώσεις από το υπουργείο θα γίνουν τέσσερις μέρες πριν από την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο, πολυπαραμετρικό, για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων ενώ η πυκνότητα και ο χρόνος που θα ανοίγουν θα εξαρτηθεί από το επιδημικό φορτίο και τις εισηγήσεις των ειδικών. «Η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή θα γίνεται ανά εβδομάδα όπως είχε γίνει και τον Μάιο».

Το πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες

Σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ ενώ σε αυτό θα ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη αγοράσει τις θερμάστρες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επιδότηση ύψους 100 ευρώ ανά 15 τμ.

Επεσήμανε  ακόμη πως με το σχέδιο νόμου το οποίο ψηφίστηκε την Τρίτη θα υπάρχει έλεγχος από το υπουργείο στις on line πλατφόρμες ώστε να μην μπορούν να αλλάζουν τους κανονισμούς ενώ οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν καταγγελίες στο 1520 οι οποίες θα ελέγχονται από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου. Τέλος, σημείωσε ότι με πρόσφατη τροπολογία που πέρασε περιορίζονται τα κρούσματα αισχροκέρδειας με έλεγχο των τιμολογίων των σούπερ μάρκετ.