Κύπρος: Πρεμιέρα ο μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά αγαθά

Πρεμιέρα έκανε σήμερα στην Κύπρο ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε μια σειρά από βασικά αγαθά της καθημερινότητας. Το εν λόγω μέτρο αφορά προϊόντα «πρώτης γραμμής» όπως είναι το ψωμί, το γάλα, τα αυγά, οι παιδικές τροφές, οι παιδικές πάνες, τα προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και οι πάνες ενηλίκων.

«Έγινε ένας μεγάλος αγώνας δρόμου, αρκετά μέλη του προσωπικού έχουν δουλέψει υπερωριακά μετά το κλείσιμο των υπεραγορών για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις αλλαγές στις τιμές» είπε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου,

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουμε καταγράψει αλλαγές σε 1775 γραμμικούς κωδικούς, δηλαδή επηρεάστηκαν 1775 προϊόντα. Ήταν τεράστια αλλαγή».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα υπάρχει ιδιαίτερη σήμανση στα προϊόντα, απάντησε ότι «έχουμε κάνει έκκληση στα μέλη μας όπως τοποθετηθεί ειδική σήμανση, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να δει ότι αυτά τα προϊόντα είναι με μηδενικό ΦΠΑ από σήμερα. Αρκετές υπεραγορές έχουν προχωρήσει σε ειδικές σημάνσεις, ώστε να διευκολύνουν τους καταναλωτές».  

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις