Κόστος τραπεζιού Χριστουγέννων: 20% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΚΑ, οι τιμές για τα βασικά είδη που περιλαμβάνονται στο παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι των Χριστουγέννων έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα:

  • Η γαλοπούλα έχει αυξηθεί κατά 20%, από 9,50 ευρώ το κιλό σε 11 ευρώ το κιλό.
  • Τα παϊδάκια έχουν αυξηθεί κατά 25%, από 10,40 ευρώ το κιλό σε 13 ευρώ το κιλό.
  • Τα λουκάνικα έχουν αυξηθεί κατά 11%, από 8 ευρώ το κιλό σε 9 ευρώ το κιλό.

Οι υπόλοιπες τιμές έχουν ως εξής:

  • Ντομάτες: 2,5 ευρώ το κιλό
  • Αγγούρια: 0,70 ευρώ το κομμάτι
  • Κρεμμύδια: 0,70 ευρώ το ματσάκι
  • Λάχανο: 1,5 ευρώ το κιλό
  • Καρότα: 1 ευρώ το κιλό
  • Πατάτες: 1,2 ευρώ το κιλό
  • Φέτα: 13 ευρώ το κιλό
  • Γραβιέρα: 17,90 ευρώ το κιλό
  • Κρασί: 14 ευρώ η φιάλη
  • Αναψυκτικά: 0,85 ευρώ το μπουκάλι
  • Μπύρες: 2,10 ευρώ το μπουκάλι
  • Μελομακάρονα-Κουραμπιέδες: 16 ευρώ το κιλό
  • Γλυκά: 12 ευρώ
  • Φρούτα: 3 ευρώ
  • Γέμιση γαλοπούλας: 12 ευρώ

Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι στον υπολογισμό του κόστους δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι τιμές για το ελαιόλαδο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα λεμόνια, οι οποίες έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις