Χ.Θεοχάρης: Θα πετύχουμε τους στόχους εσόδων και το 2014

Τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι στο πλευρό μας [...] Η Ελλάδα πέτυχε τους εισοδηματικούς στόχους του προϋπολογισμού για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το 2013, και δεν βλέπω λόγο αμφιβολίας πως θα τα καταφέρουμε και φέτος», σημείωσε στο Bloomberg ο γ.γ. Εσόδων.

Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα πετύχει τους φορολογικούς εισπρακτικούς στόχους του 2014 εξέφρασε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

«Τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι στο πλευρό μας [...] Η Ελλάδα πέτυχε τους εισοδηματικούς στόχους του προϋπολογισμού για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το 2013, και δεν βλέπω λόγο αμφιβολίας πως θα τα καταφέρουμε και φέτος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Προσέθεσε πως η ανάκαμψη από την κρίση το τελευταίο τρίμηνο του 2013 ήταν καλύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, και «αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να είμαστε αισιόδοξοι για τα έσοδα».

Στρέφοντας το βλέμμα του στο μέτωπο της φορολογικής διοίκησης, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως η γενική γραμματεία Εσόδων εστιάζει πλέον την προσοχή της στην φοροδιαφυγή προσώπων μεγάλου πλούτου και τη μείωση της γραφειοκρατίας για επιχειρήσεις.

«Αναμένω χειροπιαστά αποτελέσματα και στα δύο μέτωπα σύντομα. Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να διαπιστώνει τη διαφορά», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στη φορολογική διοίκηση, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε πως πλέον χρειάζεται μία περίοδος ηρεμίας χωρίς ριζικές φορολογικές αλλαγές, μετά το μπαράζ μεταρρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή κατά την τελευταία τετραετία.

«Η ελληνική κοινωνία, η επιχειρηματική κοινότητα, και το κράτος πρέπει να σταματήσουν πλέον να ζητούν για συνεχείς αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία. Ακόμα και αν υπάρχουν μικρά λάθη στους νόμους, θα πρέπει να τους αναθεωρούμε ανά τετραετία, και όλα να κάνουμε αλλαγές όλη την ώρα», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις