Διαρκής κατάρτιση για τα φυτοφάρμακα

Με τη διαρκή συγκρότηση νέων τμημάτων, η Ένωση Αγρινίου συνεχίζει, με απόλυτη επιτυχία, την εκπαίδευση των παραγωγών στην ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων.

Μέχρι σήμερα, δεκάδες αγρότες έχουν καταρτιστεί από το εξειδικευμένο της προσωπικό και άπαντες, αφού πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις, απέκτησαν τελικά το πιστοποιητικό. Όσοι δεν έχουν ακόμη προσέλθει, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η απόκτησή του είναι πλέον υποχρεωτική.

 

Για όσους χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα χωρίς πιστοποιητικό η νομοθεσία προβλέπει πρόστιμο από 1.000 έως 30.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής διπλασιασμό. Προβλέπεται ακόμη η κατάσχεση των παράνομων προϊόντων και επιβολή φυλάκισης από τρεις μήνες έως ένα έτος. Επιπλέον, οι παραγωγοί στερούνται τις ενισχύσεις και στην περίπτωση διαπίστωσης κατοχής, διακίνησης ή χρήσης αυτών των προϊόντων δεν λαμβάνουν όλες τις επιδοτήσεις στο σύνολό τους και χάνουν ακόμα και τα δικαιώματά τους.

 

Κατά συνέπεια, το σύνολο των παραγωγών πρέπει να εκπαιδευτεί και να περάσει από τη διαδικασία των εξετάσεων για την απόκτηση του πιστοποιητικού.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κ. Σπύρο Καραμπλιάνη στο 2641.0.69017 ή να προσέρχονται στα γραφεία στο Αγρίνιο, στην οδό Παπαϊωάννου 23.

 

Επιπλέον, για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή και για κάθε υποστήριξη, οι αγρότες μας μπορούν να απευθύνονται επίσης στην Ένωση Αγρινίου και στο κατάστημα φυτοπροστατευτικών ή να επικοινωνούν στο 2641.0.69012.

 

Στο κατάστημά της Ένωσης, οι παραγωγοί θα βρουν στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές τα σκευάσματα που ταιριάζουν στην καλλιέργειά τους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη από το εξειδικευμένο μας προσωπικό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις