LIGNA 2021
LIGNA 2021

Για τις 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2021, αντί 10-14 Μαΐου, μεταφέρεται λόγω Covid-19 η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Επεξεργασίας Ξύλου και Δασοκομίας LIGNA, της οποίας επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

 

«Η συνεχιζόμενη πανδημία, οι αυξανόμενοι περιορισμοί και το νέο κλείσιμο του εμπορίου προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά», τονίζει ο Dr. Andreas Gruchow, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Messe AG. «Η απόφαση για την αναβολή της LIGNA ήταν πολύ δύσκολη για εμάς, αλλά αποτελεί το μόνο συνεπές μέτρο, που δίνει σε όλους τους εμπλεκόμενους τον απαραίτητο χρόνο για προγραμματισμό των αναγκαίων προετοιμασιών. Ειδικότερα, για τη LIGNA σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ολόκληρα μηχανοστάσια, τα οποία και παρουσιάζονται σε ζωντανή λειτουργία, γεγονός που απαιτεί πολλούς μήνες σχεδιασμού. Ο μεγάλος όγκος των εκθεμάτων, η χρονοβόρα προετοιμασία αυτών, καθώς και η ανάγκη για επαρκή αριθμό διεθνών υπευθύνων λήψης αποφάσεων από την πλευρά των επισκεπτών, μας ώθησε να μεταφέρουμε την έκθεση το φθινόπωρο», συμπλήρωσε ο Dr. Andreas Gruchow.

 

Το VDMA, ως συνδιοργανωτής της LIGNA, βλέπει επίσης την αναβολή της ημερομηνίας της εκδήλωσης ως το μόνο αποτελεσματικό μέσο για να είναι σε θέση να διοργανώσει με επιτυχία την πιο σημαντική εμπορική έκθεση στον κόσμο για τη διεθνή βιομηχανία ξύλου προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών. «Η αναβολή της LIGNA είναι απολύτως απαραίτητη. Είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα στον κόσμο για τις εταιρείες και τους πελάτες μας στη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου και επεξεργασίας», δηλώνει ο Dr. Bernhard Dirr, Διευθύνων Σύμβουλος του VDMA Woodworking Machinery Association και προσθέτει: «Η βιομηχανία χρειάζεται αυτήν την αγορά. Με τη LIGNA τον Σεπτέμβριο του 2021, θέλουμε να στείλουμε ένα «σήμα επανεκκίνησης», που θα προκαλέσει νέες παρορμήσεις και επενδύσεις στην παγκόσμια αγορά».

 

«Ανυπομονούμε ήδη για πολλές καινοτομίες, ειδικά στα τρία θέματα εστίασης της LIGNA 2021 και ειδικότερα, στο μετασχηματισμό επεξεργασίας ξύλου, στις διαδικασίες προκατασκευής, στην κατασκευή ξύλου και στις τεχνολογίες επεξεργασίας της βιοοικονομίας», προσθέτει ο Christian Pfeiffer, Global Director LIGNA & Woodworking Shows στη Deutsche Messe, για να συμπληρώσει ότι: «Η LIGNA 2021 θα γίνει τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά ως υβριδικό γεγονός, θα υπογραμμίσει τη λειτουργία της ως κορυφαία βιομηχανική εκδήλωση και θα παρουσιάσει την παγκόσμια γκάμα εργαλείων, μηχανών και συστημάτων επεξεργασίας ξύλου και επεξεργασίας.»

 

Κάθε ενδιαφερόμενος, για πληροφορίες, αλλά και για να συμμετάσχει στην επόμενη έκθεση, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 6419019 καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσης www.ligna.de και την ειδική ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις