POLAGRA 2021 – μια έκθεση με γεύση
POLAGRA 2021 – μια έκθεση με γεύση

Η έκθεση POLAGRA είναι παραδοσιακά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της βιομηχανίας τροφίμων και του κλάδου HoReCa στην Πολωνία. Φέτος η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Οκτωβρίου στο Πόζναν.

Έκθεση γεμάτη γεύση και έμπνευση

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της POLAGRA είναι η ποικιλομορφία της, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος. Τρία παράλληλα περίπτερα - FOOD, FOODTECH και HORECA έχουν αναπτυχθεί για να προσελκύσουν εκθέτες με τρόφιμα που ανταποκρίνονται στις διατροφικές προτιμήσεις των καταναλωτών (περίπτερο FOOD), νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τη διατήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας στην παραγωγή τροφίμων (περίπτερο FOODTECH), καθώς και έξυπνες λύσεις για την γαστρονομία και την αλυσίδα διανομής (περίπτερο HORECA).

Στην έκθεση θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, μια μεγάλη ομάδα πολωνών παραγωγών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων και η Krajowa Rada Drobiarstwa – ένωση που συγκεντρώνει τους κορυφαίους πολωνούς παραγωγούς πουλερικών. Θα προετοιμαστεί επίσης ειδική ζώνη στην οποία οι Πολωνοί παραγωγοί κρέατος θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν ηγέτες από άλλους κλάδους τροφίμων, όπως για παράδειγμα η Krajowa Spółka Cukrowa - ο μεγαλύτερος παραγωγός ζάχαρης στην Πολωνία και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ζάχαρης στην Ευρώπη.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι η έκθεση τεχνολογιών για τη βιομηχανία τροφίμων. Στην POLAGRA θα συμμετάσχει ένας μεγάλος όμιλος εταιρειών που προσφέρουν ολοκληρωμένα συστήματα και γραμμές παραγωγής για τη βιομηχανία τροφίμων - κρέατος, αρτοποιίας, γαλακτοκομικών και άλλων κλάδων, καθώς και εξοπλισμό ψύξης, συστήματα φιλτραρίσματος, μηχανήματα ζαχαροπλαστικής και συσκευασίας.

 

Για τους ξένους επισκέπτες

Κάθε χρόνο την έκθεση POLAGRA επισκέπτονται διάφοροι επαγγελματιές, μεταξύ των οποίων: αγοραστές από αλυσίδες λιανικής πώλησης και χονδρέμποροι τροφίμων, διευθυντές από εργοστάσια τροφίμων, εστιάτορες και σεφ. Οι επαγγελματίες επισκέπτες από το εξωτερικό μπορούν να επωφεληθούν από το ειδικό πρόγραμμα "Hosted Buyers". Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη σύνδεση πολωνών παραγωγών με ξένους αγοραστές που είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν εμπορική συνεργασία με μια επιλεγμένη ομάδα επιχειρηματιών. Η Grupa MTP φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια πάνω από 100 εκπροσώπους αλυσίδων λιανικής πώλησης από την Αλγερία, τη Λευκορωσία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Εσθονία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τον Λίβανο, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρόγραμμα Hosted Buyers ανοίγει και φέτος. Για περετέρω λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την κ. Iwona Stefańska, την συντονίστρια του προγράμματος Hosted Buyers (email: [email protected] ).

 

Τύπος της έκθεσης

Η φόρμουλα της έκθεσης θα περιλαμβάνει συναντήσεις στον εκθεσιακό χώρο αλλά και ονλάιν μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, βασισμένης στη λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο τη την ενίσχυση του επιχειρησιακού συντονισμού μεταξύ των εταίρων.

Θα διευρύνει σημαντικά το εύρος της εκδήλωσης. Και οι δύο πλατφόρμες συνομιλιών δεν αλληλοαποκλείονται, αλλά δημιουργούν μια συμβιωτική λύση που επιτρέπει τόσο την δημιουργέια περίσσοτερων συναντήσεων ανά εταιρεία, όσο και την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του δικτύου σχέσεων με ξένους εταίρους, ακόμη και στην περίπτωση ταξιδιωτικών περιορισμών.

 

Πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων

Η POLAGRA δεν είναι μόνο μια έκθεση, αλλά ένα συνδιασμός εκδηλώσεων για τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Ο κεντρικός πυλώνας της εκδήλωσης θα είναι το συνέδριο POLAGRA EXPORT MEETING, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του Υπουργού Ανάπτυξης, Εργασίας και Τεχνολογίας. Κύριο θέμα της εκδήλωσης θα είναι η προώθηση των πολωνικών τροφίμων στις ξένες αγορές αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων προϊόντων στην ΕΕ και σε άλλες χώρες. Προβλέπεται η παρουσίαση των δυνατοτήτων των επιμέρους ομάδων προϊόντων, ομιλίες σχετικά με τις εξαγωγικές προοπτικές της πολωνικής βιομηχανίας τροφίμων και τα εμπόδια στην είσοδο σε επιλεγμένες ξένες αγορές.

Η POLAGRA 2021 θα συνοδεύεται επίσης από πολλές άλλες εκδηλώσεις όπου η γεύση και η καλή ποιότητα των τροφίμων θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Προβλέπονται: εργαστήρια μαγειρικής που θα διεξαχθούν από εξαιρετικούς σεφ, συμπεριλαμβανομένων των νικητών του Πολωνικού Κυπέλλου Μαγειρικής, καθώς και διαγωνισμός και εργαστήρια για αρτοποιούς. Προβλέπεται επίσης η 7η έκδοση του Hotel Investor Meeting.

Η POLAGRA συγκεντρώνει εδώ και χρόνια τους εκπροσώπους τον τομέα τροφίμων και του HoReCa. Η μακρά ιστορία της έκθεσης, αποδεικνύει ότι υπήρξε επίσης σημείο συνάντησης, ανταλλαγής γνώσεων και πλατφόρμα συνομιλιών του κλάδου. Η φετινή POLAGA θα δημιουργηθεί με εξαιρετική γεύση, διατηρώντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, επιτρέποντας σε όλους τους συμμετέχοντες να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους με τον πιο άνετο τρόπο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις