Θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα μετατροπής συμβατικών ΙΧ σε φυσικού αερίου



Ένα βήμα ακόμη προς το «άνοιγμα» της αγοράς κίνησης οχημάτων με φυσικό αέριο, που βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο στην Ελλάδα, κάνει η κυβέρνηση με τη σημερινή υπογραφή της απόφασης του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, με την οποία θεσμοθετείται πλέον η δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, ώστε να λειτουργούν και με φυσικό αέριο.

Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με φυσικό αέριο επιτρεπόταν μόνο για τα αυτοκίνητα που, εκ κατασκευής, έφεραν τέτοιο σύστημα καύσης και κίνησης.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών, σε συνδυασμό και με την δυνατότητα κατασκευής αμιγών ή μικτών πρατηρίων πώλησης φυσικού αερίου, ολοκληρώθηκε όλο το κανονιστικό πλαίσιο της εισαγωγής του φυσικού αερίου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η τοποθέτηση συσκευών φυσικού αερίου θα γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εξουσιοδοτημένους τεχνίτες αερίων, ο δε έλεγχος των εξαρτημάτων τοποθέτησης από τα ΚΤΕΟ.

Αποτέλεσμα των ρυθμίσεων αυτών είναι πρώτον, η εξοικονόμηση ενέργειας και δεύτερον, η μείωση του κόστους των μετακινήσεων.

energypress.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις