Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Γραμμή Καταγγελιών για το  περιβάλλον

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών πολιτών για την καύση προϊόντων που ρυπαίνουν το περιβάλλον θέτει σε λειτουργία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
            Οι πολίτες μπορούν να καλούν καθημερινά τον αριθμό 2313 325501 (καθημερινά, από τις 7.30 έως τις 15.30).
  «Με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εντείνουμε τους περιβαλλοντικούς ελέγχους εν όψει του χειμώνα, προκειμένου να αποτρέψουμε την αλόγιστη χρήση ακατάλληλων για καύση υλικών, τα οποία προκαλούν μεγάλη ρύπανση στο περιβάλλον», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς.
 Και πρόσθεσε: «Στρέφουμε την προσοχή μας ιδιαίτερα στις περιοχές περιφερειακά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου φαινόμενα καύσης ακατάλληλων υλικών είναι πιο συχνά. Στην προσπάθειά μας αυτή, θέλουμε συμπαραστάτες τους συμπολίτες, προκειμένου να διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».
    Τα υλικά που με την καύση τους προκαλείται μόλυνση στο περιβάλλον είναι βαμμένα ή βερνικωμένα ξύλα, προϊόντα επιπλοποιίας, χαρτιών, πλαστικών, υφασμάτων, σκουπιδιών, καλωδίων και ελαστικών, καθώς και ξυλεία εμποτισμένη με χημικά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις