Κοινωνικά προγράμματα Αγροτικής Εστίας για το 2013

Aπό τις 14 Μαΐου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων στα κοινωνικά προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» για το 2013, από τα οποία υπολογίζεται να επωφεληθούν πάνω από 500 χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Ειδικότερα, 530.000 ασφαλισμένοι και τα μέλη των οικογενειών τους, θα μπορέσουν μέσω των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.
Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2013

Τα νέα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας παρουσίασαν σήμερα στα γραφεία της διοίκησης του ΟΓΑ, ο διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Οι δικαιούχοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω προγράμματα:

1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος από 24-6-2013 έως 31-03-2014).

2. Εκδρομικό πρόγραμμα

Περιλαμβάνει τριήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας και απευθύνεται σε 10.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το εκδρομικό πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου που είναι 130 ευρώ ανά άτομο. (Διάρκεια ισχύος από 24-6-2013 έως 31-12-2013).

3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. (Διάρκεια ισχύος από 20-7-2013 έως 31-12-2013).

4. Πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ μέχρις εξαντλήσεώς τους και ισχύουν για τη θερινή θεατρική περίοδο 2013 και για τη χειμερινή 2013-2014.
Ποιοι θα υποβάλλουν αιτήσεις στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

-    Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
 -   Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων.
  -  Οι ασφαλισμένοι του κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης).
  -  Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά).
-    Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

    Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε εγκαίρως τα νέα των επιδοτήσεων στο inbox σας!
    Μπορείτε στη συνέχεια να ρυθμίσετε τη συχνότητα ενημέρωσης σε ημερήσια ή εβδομαδιαία.

Δικαιολογητικά συμμετοχής

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

-    Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
-    Βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ, θεωρημένα -σε ισχύ για το έτος 2013, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
  -  Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.
  -  Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2013.

Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει), ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους μπορεί να τα πληροφορηθεί από το ίδιο ΚΕΠ που υπέβαλε την αίτηση, ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Τα δελτία κοινωνικού τουρισμού και τριήμερων εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους από όπου θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2013

Οι αιτήσεις για τα κοινωνικά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα υποβάλλονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας μέχρι την Παρασκευή 14-06-2013.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις