Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ επίσημο μέλος της  Fertilizers Europe Association

Η Fertilizers Europe Association ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ αποτελεί και επίσημο μέλος της. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του Συνδέσμου και προβάλλεται στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρει:

«Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ είναι η κορυφαία εμπορική και βιομηχανική εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων στην Ελλάδα και προσχώρησε στο Σύνδεσμο Λιπασματοβιομηχανιών της Ευρώπης ως πλήρες μέλος τον Ιούλιο του 2016. Η εν λόγω εταιρεία ως η κορυφαία παραγωγός λιπασμάτων στην Ελλάδα, έχει συνδέσει το όνομά της άμεσα με την επιτυχία της ελληνικής γεωργίας.

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ στοχεύει στην παραγωγή άριστης ποιότητας λιπασμάτων που πληρούν τις απαιτήσεις της σημερινής γεωργίας, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια. Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι το μέλλον της γεωργίας βρίσκεται σε λύσεις που συνάδουν με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και έχει δεσμευτεί να ανταποκρίνεται στ4ις αλλαγές και τις προκλήσεις της εποχής μας για τη βελτίωση των προϊόντων λίπανσης και των τεχνικών καλλιέργειας. Η παρακολούθηση των προϊόντων που παρέχουν θρεπτικά συστατικά στα φυτά αποτελεί τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής γεωργίας και η Fertilizers Europe Association υποστηρίζει όλε τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας της γεωργίας.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ έγινε πλήρες μέλος του Συνδέσμου Λιπασματοβιομηχανιών Ευρώπης (Fertilizers Europe Association) και ένωσε τις προσπάθειές της με τους κορυφαίους παραγωγούς λιπασμάτων στην Ευρώπη. Μέσω της συνεργασίας μας με τα μέλη της Fertilizers Europe Association ανυπομονούμε να γίνουμε πρωτοπόροι στον τομέα της Ευρωπαϊκής γεωργία», δήλωσε η Δρ. Θεοδώρα Κουλουρά, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργοσττασίου ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ.

Η Fertilizers Europe Association προσβλέπει σε μία μακρά συνεργασία με την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και καλωσορίζει το νεότερός της μέλος από την Ελλάδα».

Τι σημαίνει αυτό για την εταιρεία που ανήκει στον όμιλο των ELFE και διανέμει τα προϊόντα του

Η χημικός μηχανικός κι αναπληρώτρια διευθύντρια του εργοστασίου της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Θεοδώρα Κουλουρά εξήγησε στο τοπικό ενημερωτικό site proininews.gr ότι η διαδικασία ένταξης της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ στο Σύνδεσμο διήρκησε περίπου οκτώ μήνες και στο διάστημα αυτό ζητήθηκε εκ μέρους της εταιρείας η τεκμηρίωση για την άριστη ποιότητα των προϊόντων, για την ορθολογική διαχείριση της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, καθώς και για τη διαρκή βελτίωση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.

Σήμερα πλέον η Ελλάδα εκπροσωπείται μέσω της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ στο Σύνδεσμο και ουσιαστικά έχει τη θέση της στον παραγωγικό ιστό της Ευρώπης. Κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα αφού καμία βιομηχανία λιπασμάτων, ούτε η πρώην ΒΦΛ και μετέπειτα ELFE, δεν εκπροσωπούσε τη χώρα στο Σύνδεσμο Λιπασματοβιοτεχνιών Ευρώπης. Η κ. Κουλουρά διευκρίνισε ότι η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ διαθέτει στη γκάμα των προϊόντων της όλα τα ανόργανα στερεά λιπάσματα. Παράγει αζωτούχα λιπάσματα κι εμπορεύεται όλα τα υπόλοιπα. Επί του παρόντος τουλάχιστον, στη γκάμα των προϊόντων δεν περιλαμβάνονται υγρά και οργανικά λιπάσματα. Ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται για το μέλλον. Η εταιρεία παρήγαγε για την ελληνική αγορά νέα και ειδικά πρωτοποριακά προϊόντα αναστολής απορρόφησης αζώτου.

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ διαθέτει την άδεια λειτουργίας της μονάδας αμμωνίας του συγκροτήματος των νιτρικών, της μονάδας θεϊκού οξέως και της αποθήκευσης αμμωνίας. Πρόκειται φυσικά για τις βασικότερες και καλύτερες μονάδες της βιομηχανίας. Τα τμήματα αρμοδιότητας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ λειτουργούν βάσει του εμπορικού προγράμματος της εταιρείας, άρα σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η μονάδα θεϊκού οξέως, η αντίστοιχη μονάδα νιτρικών, ενώ τον επόμενο μήνα κατά τις δηλώσεις της κ. Κουλουρά θα τεθεί σε λειτουργία και η μονάδα αμμωνίας.

Βεβαίως, η ακριβής ημερομηνία λειτουργίας της μονάδας αμμωνίας θα καθοριστεί σύμφωνα με το εμπορικό πρόγραμμα της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κι άρα βάσει των παραγγελιών, των τιμών της αγοράς και όλων των λοιπών παραγόντων. Η Θεοδώρα Κουλουρά συμπλήρωσε επίσης ότι η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο χρηστών φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ κι άρα μπορεί να προμηθευτεί αέριο οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστεί και από οποιονδήποτε προμηθευτή του ελληνικού συστήματος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις