Ελληνική μπύρα VS Ανεργίας

 

 

Βραβείο επιχειρηματικότητας για το Γιάννη Χήτο, από το 2004 μέχρι σήμερα κρατά τη θέση του προέδρου του ΔΣ στην επιχείρηση ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Νερό Ζαγόρι κι έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία.

Ο Γιάννης Χήτος γεννήθηκε στα Γιάννενα, το 1967. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η ενεργή παρουσία του στον επιχειρηματικό στίβο άρχισε αμέσως μετά τις σπουδές του, μέσω της ενασχόλησής του στην επιχείρηση ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Νερό ΖΑΓΟΡΙ, στην οποία κατέχει τη θέση του Προέδρου Δ.Σ., από το 2004. Παράλληλα, στρεφόμενος στην αγορά της μπύρας, από το 2008, κατέχει τη θέση του προέδρου Δ.Σ. & διευθύνοντος Συμβούλου στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.  Είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών.

Η εταιρία Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. για την οποία βραβεύτηκε είναι αμιγώς ελληνική και δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, που ξεκίνησε την επιχειρηματική της λειτουργία τον Ιανουάριο του 2010, με όραμα την «αναγέννηση» της ιστορικότερης ελληνικής μπύρας.

Είναι κάτοχος των σημάτων της FIX Hellas και της FIX Dark. Χαρακτηριστικά, η FIX Dark λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά το 2012, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία στην εγχώρια αγορά της μαύρης μπύρας.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία απέδειξε από την πρώτη στιγμή, ότι πρόκειται για μια επιχείρηση, που είναι σταθερά προσηλωμένη και συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη της αγοράς μπύρας στην Ελλάδα.

Το ιδιόκτητο εργοστάσιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας βρίσκεται στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια. Το ζυθοποιείο της εταιρείας διαθέτει 3 γραμμές εμφιάλωσης – μία για κάθε τύπο συσκευασίας προϊόντων, ενώ η παραγωγική του δυνατότητα αντιστοιχεί σε περίπου 550.000 εκατόλιτρα ετησίως, με το σύνολο των παραγωγικών διαδικασιών να συνάδει με μηχανισμούς απόλυτα φιλικούς προς το περιβάλλον.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, που μπορούν κάλλιστα να συγκριθούν με τις πλέον προηγμένες βιομηχανικές μονάδες του εξωτερικού, είναι αποτέλεσμα ίδιας επένδυσης, που για την 3ετία 2009-2012 ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας τα τέσσερα αυτά χρόνια, συνιστά επιβεβαίωση των δυνατοτήτων του ελληνικού επιχειρείν, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, από πολύ νωρίς, παράλληλα με το επενδυτικό της πρόγραμμα, επενδύει υπεύθυνα στην πρώτη ύλη, στηρίζοντας τους Έλληνες αγρότες, μέσω της υλοποίησης του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

Μάλιστα, αποτελεί την πρώτη ζυθοποιία που προχώρησε στην ισχυροποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος στη χώρα μας, σε συνεργασία με έναν αξιόπιστο τραπεζικό όμιλο, θέτοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο της την κάλυψη των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της αποκλειστικά από ελληνικό κριθάρι.

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποτελεί παράδειγμα της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας και στο εξωτερικό, έχοντας επιτύχει σε διάστημα δύο μόλις ετών, να μεταφέρει την υψηλή ποιότητα και γεύση της ελληνικής μπύρας σε περισσότερες από 18 διεθνείς αγορές.

Αποτέλεσμα της θετικής πορείας και της ραγδαίας ανάπτυξης της επιχείρησης, αποτελεί άλλωστε και η αντίστοιχη αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της. Ξεκινώντας, το 2010, ως μια «ομάδα» 40 ατόμων, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία απασχολεί πλέον περισσότερους από 230 εργαζόμενους, συνεισφέροντας ουσιαστικά και στον τομέα της απασχόλησης. Μέχρι σήμερα, αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική ζυθοποιία, που ήρθε και άλλαξε τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας.



 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις