Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Metron Logistics και Farmers Union

 

Στόχος της συνεργασίας είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο logistics που θα ωφελεί τους παραγωγούς των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Metron Logistics με τη Farmers Union, με αντικείμενο τη διάθεση σύγχρονων υπηρεσιών logistics στα 30.000 μέλη της ένωσης, διαμορφώνοντας έτσι την πρώτη συνέργεια στον χώρο των agrilogistics στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Metron Logistics, από τον Οκτώβριο του 2016, αποτελεί τον αποκλειστικό logistics provider της Farmers Union παρέχοντας όλο το φάσμα υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας, με έμφαση στην αποθήκευση, τη διαχείριση αποθεμάτων αγροεφοδίων και προϊόντων, την Πανελλαδική διανομή, τις διεθνείς μεταφορές και την ανάπτυξη του Supply Chain Management για τα μέλη του Farmers Union.

Στόχος της συνεργασίας είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο logistics που θα ωφελεί τους παραγωγούς των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, οι οποίοι θα αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές, με χαμηλότερα κόστη αλλά και με καλλίτερους όρους στη συγκέντρωση και διάθεση των αγαθών τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Logistics, κ. Θεόδωρος Σκαμάγκος, «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που πρωτοπορούμε και δημιουργούμε την πρώτη συνέργεια στον τομέα των Agrilogistics στην Ελλάδα. Η εξειδίκευση που διαθέτει η εταιρεία μας στον τομέα της διαχείρισης τροφίμου στο ευρύτατο δίκτυο διανομής που διαθέτει στην Ελλάδα και την Βαλκανική, μας κάνουν ιδιαίτερα αποτελεσματικούς στην κάλυψη και των συνολικών αναγκών logistics της Farmers Union».

Από την πλευρά της Farmers Union ένας εκ των μελών κ. Γιώργος Μπακόλας σημειώνει, «Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η μείωση κοστολογίων για τα μέλη της Ένωσης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με μια υγιή, ελληνική εταιρεία που προσφέρει θέσεις εργασίας σε πολλές οικογένειες».

Η Farmers Union δημιουργήθηκε το 2013 και αριθμεί αυτή τη στιγμή 30.000 μέλη.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνεργατική πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν ανεξάρτητοι παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με κοινούς στόχους την εφαρμογή καλών πρακτικών, τη διενέργεια συμφερουσών δράσεων και την επίτευξη βέλτιστων τιμών μέσα από κοινές διαπραγματεύσεις για τα μέλη της ένωσης, στόχο που η συνεργασία με μια εταιρία 3PL τον καθιστά εφικτό και αποτελεσματικό.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις