Έρχεται μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ για ΜμΕ και επαγγελματίες;

Την ανάγκη να υπάρξει μείωση των τιμολογίων για βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή της πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή, απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη και τα μέλη του ΔΣ και έθιξε το θέμα του υψηλού κόστους του ρεύματος.

«Χωρίς αυτήν την αναγκαία και λυτρωτική για τις επιχειρήσεις, τους βιοτεχνικούς και επαγγελματικούς χώρους, μείωση στα τιμολόγια, μιλάμε για γραφεία, μικρά εμπορικά καταστήματα, φούρνους, εργαστήρια, μικρές βιοτεχνίες, συνεργεία, επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, που αποτελούν την καρδιά της πραγματικής οικονομίας, η πίεση να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη» τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η κυβέρνηση, όχι απλά διεύρυνε το κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά επιπλέον παρέχει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι άποροι.

Στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε: «Τώρα, πράγματι δίνουμε 10% έκπτωση στους συνεπείς πελάτες μας και κυρίως τους επαγγελματικούς πελάτες, όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, για λόγους αναπτυξιακούς και γιατί κακά τα ψέματα, τα επαγγελματικά τιμολόγια είναι τα ακριβότερα όλων. Άρα θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από κει, το θεωρούμε δίκαιο».

 

 

Πηγή : www.imerisia.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις