Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών

Εξακολούθησαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών , μανταρινιών & ακτινιδίων λόγω εορτών Χριστουγέννων.Επίσης συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με ιδιαίτερα αυξημένους ρυθμούς και αγγουριών.Οι διαμορφωμένες τιμές είναι ικανοποιητικές.  Εντούτοις παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις διέλευσης τόσο των εμφόρτων αλλά και των επιστρεφόντων φορτηγών αυτοκινήτων στα εσωτέρικα σύνορα της Ευρώπης (προφανώς για λόγους ελέγχου λόγω μεταναστευτικού) με κίνδυνο την μη ομαλή τροφοδότηση των αγορών από καθυστερήσεις παραδόσεως παραγγελιών.

"Δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες από το ΥΠΑΑΤ προς τις ΔΑΟΚ όλης της χώρας για in transit cold treatment φόρτωσης φορτίων ακτινιδίων προς Ινδία.

Eντούτοις στις εξαγωγές της υπό ανασκόπηση εβδομάδος καταγράφονται συνολικές μέχρι σήμερα εξαγωγές 179 τόνων στην πλειονότητα τους από συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας μας  με in transit cold treatment.

Χαιρετίζουμε την συνέχιση εξαγωγών φορτίων ακτινιδίων προς Ινδονησία, τις νέες αγορές όπως Ν.Ασίας, Αραβικών,Κίνας αλλά και ΗΠΑ".

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις