Στα 8.20 ευρώ η ανώτερη τιμή που  διεκδικούν για την παραγωγή του μπασμά

Εξαιρετική αναμένεται να είναι φέτος η παραγωγή του μπασμά στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου, όπως όλα δείχνουν από την μέχρι τώρα συγκομιδή σημειώνοντας ότι «ο καιρός βοηθάει» η περσινή παράγωγη καπνού μπασμά για τον συνεταιρισμό ήταν 6 τόνους ,φέτος αναμένεται να είναι η παράγωγη στους 7.5 τόνους, αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής,ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν.

Και σε αυτό πλαίσιο, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, απεστάλησαν την περασμένη εβδομάδα στις μεταποιητικές εταιρείες. Η πρότασή τους στάλθηκε στις εταιρίες SOCOTAB, Σ.Ε.Κ.Ε., Μισσιριάν, Γκλαούδης και Ναξιάδης.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν σημείωσε για τις χαμηλότερες περσινές τιμές που ήταν στα δύο ευρώ, ζητούν δυόμισι. Για το δεύτερο χέρι, από τέσσερα ευρώ ζητούν 4,30. Για τα πέντε ευρώ ζητούν 5,20 και τέλος για την ανώτερη τιμή που ήταν πέρυσι οκτώ ευρώ διεκδικούν 8,20.

Σημειωσε επίσης η τιμές που ζητάνε είναι λογικές και ενώ οι μεταποιητικές εταιρίες στις συζητήσεις που έχουν γίνει προφορικά έχουν συμφωνήσει αλλά δεν έχουν υπογράψει τα συμβόλαια πώλησης .

Κλείνοντας τόνισε ότι είναι αισιόδοξος και τα περιμένουν την υπογραφή συμφωνίας με τις μεταποιητικές εταιρείες SOCOTAB, Σ.Ε.Κ.Ε., Μισσιριάν, Γκλαούδης και Ναξιάδης μέχρι τα τέλη του Ιουλίου για τις τιμές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις