Βορειοδυτική Ευρώπη: Οι μέσες αποδόσεις πατάτας
πατάτας Βορειοδυτική Ευρώπη

Η περιοχή της πατάτας αυξήθηκε κατά 1,4% σε σύγκριση με πέρυσι. Η συνολική συγκομιδή εκτιμάται σε 27,9 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με 26,9 εκατομμύρια τόνους πέρυσι στις πέντε μεγάλες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, ΗΒ και Ολλανδία).

Μετά το καύσωνα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επηρεάζοντας ορισμένα μέρη της Ευρώπης, γενικά η καλλιέργεια είναι πιο παλαιωμένη από το συνηθισμένο και λιγότερο παραγωγική, λέει η NEPG.

Η NEPG αναφέρει μεγάλες διαφορές απόδοσης στις πέντε χώρες και επίσης στις πέντε χώρες.

Εκτός ισορροπίας
 
«Η αγορά είναι εκτός ισορροπίας λόγω του COVID-19 με κλείδωμα και πολύ λιγότερη παγκόσμια ζήτηση από την αγορά υπηρεσιών τροφίμων για προϊόντα πατάτας. Η ζήτηση από τη λιανική αγορά για προϊόντα πατάτας αυξήθηκε, ωστόσο, δεν ήταν αρκετή για να καλύψει την έλλειψη ζήτησης από το ξενοδοχείο, το εστιατόριο και τη βιομηχανία τροφοδοσίας », λέει η NEPG.

Η ζήτηση από επεξεργαστές έχει αυξηθεί ξανά, αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με πριν από την κρίση του ιού. Η NEPG λέει: «Τα εργοστάσια φαίνεται να έχουν αρκετά κατεψυγμένα πατατάκια σε ψυχρά καταστήματα και πατάτες με σύμβαση και δεν χρειάζονται προϊόν ελεύθερης αγοράς».

Η NEPG αναμένει ότι οι τιμές πατάτας δωρεάν αγοράς θα μπορούσαν να παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους. Η αγορά φρέσκων επιτραπέζιων πατατών κάνει ελαφρώς καλύτερη, προσθέτει.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις