Εκτινάχθηκαν οι τιμές στο σιτάρι- Φόβος να επιτεθεί η Ρωσία στα πλοία

Οι τιμές του σιταριού εκτινάχθηκαν ξανά, ανεβάζοντας το κέρδος αυτή την εβδομάδα στο 14%, καθώς οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η Ρωσία έχει βάλει ορυχεία σε λιμάνια σιτηρών της Ουκρανίας, σύμφωνα με το bloomberg.

Η προειδοποίηση των ΗΠΑ  ήρθε μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας την Τετάρτη ότι όλα τα πλοία που πλέουν σε αυτά τα λιμάνια θα θεωρούνται στρατιωτικά σκάφη. Οι απειλές διέλυσαν τις ελπίδες ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να συνεχίσει να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας - ιστορικά τη σημαντικότερη ναυτιλιακή της οδό - αναγκάζοντας τις προμήθειες στις παγκόσμιες αγορές μέσω στενότερων και πιο δυσκίνητων οδών.

Ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να επιτεθεί σε μη στρατιωτικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να στοχεύσει τις ουκρανικές εγκαταστάσεις σιτηρών, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν την Τετάρτη, επικαλούμενοι νέες πληροφορίες.

«Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι η Ρωσία τοποθέτησε πρόσθετες θαλάσσιες νάρκες στις προσεγγίσεις προς τα ουκρανικά λιμάνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Άνταμ Χοτζ. «Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για να δικαιολογηθούν τυχόν επιθέσεις εναντίον πολιτικών πλοίων στη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις