Γαλακτοκομικά κατά εγκεφαλικού

Εκτός από γερά οστά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ενδεχομένως αυξάνουν και το προσδόκιμο ζωής. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία και το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Κουίνσλαντ στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γάλακτος και τυριών είναι προστατευμένα από αιτίες θανάτου όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της επιστημονικής επιθεώρηση «Ηeart», η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε την πορεία της υγείας 4.374 ατόμων από τη Βρετανία, που είχαν λάβει μέρος σε μελέτη πριν από 65 χρόνια.

Αφού ανέλυσαν τις διατροφικές των οικογενειών τους, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι στην παιδική ηλικία κατανάλωναν αυξημένες ποσότητες ασβεστίου και γαλακτοκομικών προϊόντων, κυρίως γάλακτος, εμφάνιζαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου κατά 25%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ενδεχομένως επηρεάζει την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού μέσω της ορμόνης ΙGF-1.

Υψηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης στους ενήλικες έχουν συνδεθεί με μειωμένα περιστατικά καρδιακής ανεπάρκειας και μικρότερα ποσοστά θανάτου από καρδιακή νόσο.

Πηγή:tanea.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις