Νέο Διατροφικό μοντέλο με Ελληνικές υπερ-τροφές

Πρόκειται για την δρομολόγηση μια αξιέπαινης προσπάθειας από πλευράς της Γεωπόνου Δρ Βιολογίας και Φυσιολογίας Φυτών, Τακτική Ερευνήτρια στο EΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Ελένης Μαλούπα-(σ.σ. δεν θα κουρασθώ να την αποκαλώ σύγχρονη Θεά Δήμητρα, γιατί απλά είναι)-, για την όσο το δυνατόν απλοποίησης της προσέγγισης του κόσμου στην καλή, ποιοτική και ασφαλή τροφή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ακριβή, τουναντίον.

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο ενός προγράμματος της Επισιτιστικής Ασφάλειας , όπου 16 Βοτανικοί Κήποι της Ευρώπης έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, για την εξασφάλιση σε όλους ποιοτικής, ασφαλούς και σε προσιτή τιμή τροφής-The big pic nic-.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχουν καταλήξει η κ. Μαλούπα με τους συνεργάτες της, πρόκειται για συμπυκνωμένα μίγματα υπερ τροφών-super foodws-,και αρωματικών φυτών από Ελληνικές καλλιέργειες, με τη μορφή της σούπας και της σαλάτας!

Σε Αυτό το νέο διατροφικό μοντέλο που εξασφαλίζει τα απαραίτητα συστατικά που πρέπει να διαθέτει ως πλήρες γεύμα για έναν σύγχρονο άνθρωπο, θα γίνει προσπάθεια να μυηθούν οι μαθητές, οι οποίοι αργότερα θα αποτελέσουν τη νέα κοινωνία ανθρώπων που θέλουμε: Με διατροφικές συνήθειες που θα ωφελούν τον εαυτό τους , θα προάγουν την υγεία τους, θα είναι φιλικές στο περιβάλλον, θα είναι μη εισαγόμενη τροφή, άρα ελεγμένη από πλευράς χημικών και φαρμάκων, θα δίνει ώθηση στις Αγροτικές καλλιέργειες στη Χώρα μας, ειδικά τώρα που υπάρχει μια κινητοποίηση στον Αγρο-διατροφικό τομέα στην Ελλάδα!
Για το σκοπό αυτό στη σημερινή εκδήλωση και στις άλλες που θα ακολουθήσουν, το παρόν τους θα δώσουν και οι Συντονιστές των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού!
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο διατροφικό μοντέλο, θα είναι σε πολύ προσιτές τιμές, ακριβώς επειδή θα λείπει η διαφήμιση και όλοι εκείνοι οι επιβαρυντικοί παράγοντες, που ανοίγουν την ψαλίδα της τιμής ενός φυσικού προϊόντος, εις βάρος του τελικού καταναλωτή.
Αυτό το νέο διατροφικό μοντέλο, υιοθετήθηκε και θα παρουσιασθεί και ως πρόταση και στο συνέδριο που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη.
Δεν αποκλείεται αυτός ο τρόπος διατροφής να υιοθετηθεί ως ένα καλό και φθηνό μέσο για την κάλυψη αναγκών σίτισης των χωρών του τρίτου κόσμου. Το πιο αξιοσημείωτο; ΝΑ αποτελέσει τη νέα διατροφή των …Αστροναυτών! Ναι με πρόταση της Ελλάδας!

ΥΓ: Δεν αρκούν τα συγχαρητήρια, οι αρμόδιοι από το Υπουργοί ας ενισχύσουν τις προσπάθειες των δημιουργικών ανθρώπων που υπάρχουν στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις