Tο εξτραπαρθένο ελαιόλαδο προστατεύει από την προσβολή  της Αλτσχάιμερ

Σε μελέτη που δημοσιεύεται στο ACS Chemical Neuroscience αποδείχνεται ότι το εξτραπαρθένο ελαιόλαδο προστατεύει από την προσβολή  της Αλτσχάιμερ.
 Η ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον  Amal Kaddoumi του National Institute of General Medical Sciences of the National Institutes of Health ξεκινησε  από την διαπίστωση ότι η διάδοση της Αλτσχάιμερ στις μεσογειακές  χώρες είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τις αλλές χώρες του πλανήτη και επικέντρωσε την προσοχή της στην εξερεύνηση των ιδιοτήτων της ολεοκανθάλης   (ουσία που καίει τον λαιμό κατά δοκιμή του λαδιού, η περιεκτικότητα της οποίας είναι υψηλή στο μεσσηνιακό ελαιόλαδο, σ.σ).
Κατά τους αμερικανούς ερευνητές η ολεοκανθάλη συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της συσσώρευσης της β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Ουσία η οποία πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη  για τον εκφυλισμό των νεύρων. Η ολεοκανθάλη κατά τους ερευνητές προκαλεί την παραγωγή  δύο ενζυματικών πρωτεϊνών που καθιστούν δυνατή και με  αποτελεσματικό τρόπο την ταχεία απομάκρυνση της β-αμυλοϊδούς από τον εγκέφαλο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις