Το φασκόμηλο, πέρα από ένα βότανο με πλούσια διατροφική αξία, είναι επίσης ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι Γάλλοι το έχουν ονομάσει Ελληνικό τσάι.
Τα ιχθυηρά, στα οποία ανήκουν ψάρια, οστρακοειδή, καρκινοειδή και δεκάποδα, είναι τροφές που προσφέρουν μόνο οφέλη στον οργανισμό μας και προάγουν την ομαλή λειτουργία πολλών ζωτικών οργάνων.
Το αλάτι έχει βαθιές ρίζες στο ελληνικό τραπέζι από την εποχή που το ελληνικό νοικοκυριό είχε περιορισμένους τρόπους στη διάθεσή του να συντηρεί τις τροφές.