Έκθεση USDA για το καλαμπόκι, τη σόγια και το σιτάρι
Έκθεση USDA για το καλαμπόκι, τη σόγια και το σιτάρι

Το USDA δημοσίευσε τη 17η έκθεση Προόδου Καλλιέργειας της καλλιεργητικής περιόδου τη Δευτέρα το απόγευμα. Αυτές οι εκθέσεις εκτελούνται εβδομαδιαία έως τα τέλη Νοεμβρίου και εξετάζουν την πρόοδο και την κατάσταση των διαφόρων καλλιεργειών σε εθνική και πολιτειακή κλίμακα.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Από τις 24 Ιουλίου, το 62% του καλαμποκιού είναι μεταξένιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο πενταετίας 70%.

Το USDA λέει ότι το 13% της καλλιέργειας καλαμποκιού στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο στάδιο της ζύμης, ακριβώς μετά τον μέσο όρο της πενταετίας του 15%.

Στις κορυφαίες 18 πολιτείες καλλιέργειας καλαμποκιού, η κατάσταση της καλλιέργειας βαθμολογήθηκε κατά 61% καλή/άριστη, πτώση 3% από την προηγούμενη εβδομάδα. Μόνο το 14% βαθμολογήθηκε φτωχό/πολύ φτωχό. 

ΣΟΓΙΑ

Η έκθεση του USDA σημείωσε ότι το 64% της καλλιέργειας σόγιας έχει ανθίσει, φτάνοντας σχεδόν τον μέσο όρο της πενταετίας του 69%.

Οι λοβοί ρύθμισης σόγιας βρίσκονται στο 26% στις 18 κορυφαίες πολιτείες καλλιέργειας σόγιας. Ο μέσος όρος πέντε ετών για αυτό το σημείο της σεζόν είναι 34%.

Η κατάσταση της καλλιέργειας σόγιας βαθμολογήθηκε κατά 59% καλή/άριστη, πτώση 2% από την προηγούμενη εβδομάδα. Μόνο το 11% βαθμολογήθηκε φτωχό/πολύ φτωχό. 

 

ΣΙΤΑΡΙ

Το ανοιξιάτικο σιτάρι αναφέρθηκε στο 86%, σημειώνοντας ένα μεγάλο άλμα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά παραμένει πίσω από τον μέσο όρο της πενταετίας του 96%.

Η κατάσταση της καλλιέργειας ανοιξιάτικου σιταριού βαθμολογήθηκε κατά 68% καλή/άριστη, πτώση 3% από την προηγούμενη εβδομάδα. Μόνο το 8% βαθμολογήθηκε φτωχό/πολύ φτωχό.

Αυτή την εβδομάδα συγκομίστηκε το 77% της σοδειάς του χειμερινού σιταριού.

Σχετικά με την έκθεση: Οι εκτιμήσεις για την πρόοδο και την κατάσταση της καλλιέργειας βασίζονται σε δεδομένα ερευνών που συλλέγονται κάθε εβδομάδα από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με το USDA. Οι έρευνες για την πρόοδο και την κατάσταση της καλλιέργειας μη πιθανοτήτων περιλαμβάνουν στοιχεία από περίπου 3.600 ερωτηθέντες των οποίων τα επαγγέλματα τους παρέχουν ευκαιρίες να κάνουν οπτικές παρατηρήσεις και να τους φέρνουν συχνά σε επαφή με αγρότες στις κομητείες τους. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο την Παρασκευή ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας και το υποβάλλουν στα γραφεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Εθνικής Γεωργίας (NASS) στις πολιτείες τους μέσω ταχυδρομείου, τηλεφώνου, φαξ, email ή μέσω ασφαλούς διαδικτυακού τόπου. Ένας μικρός αριθμός αναφορών ολοκληρώνεται την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή. Ανεξάρτητα από το πότε συμπληρώνονται τα ερωτηματολόγια, οι ερωτηθέντες καλούνται να αναφέρουν για ολόκληρη την εβδομάδα που λήγει την Κυριακή,

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις