Φυτοπροστασία σε αχλαδιά- μηλιά- κυδωνιά

ΑΧΛΑΔΙΑΜΗΛΙΑ ΚΥΔΩΝΙΑ (ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ)

1. ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ

Διαπιστώσεις: Η δεύτερη πτήση του εντόμου ξεκίνησε στις ορεινές περιοχές.

Οδηγίες: Άμεση επέμβαση με την λήψη του δελτίου με εγκεκριμένα σκευάσματα.

2. ΨΥΛΛΑ

Οδηγίες: Να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση με την καρπόκαψα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να γίνεται εναλλαγή των δραστικών ουσιών και να τηρείται αυστηρά ο αριθμός των επεμβάσεων ανά καλλιεργητική περίοδο, για κάθε δραστική ουσία. Η χρήση θερινού πολτού συνεργιστικά με δραστικές ουσίες που επιτρέπεται ο συνδυασμός, αυξάνει την αποτελεσματικότητα της επέμβασης.

3. ΣΕΖΙΑ

Οδηγίες: Να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση με την καρπόκαψα.

4. ΜΥΓΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Οδηγίες: Στις πρώιμες ποικιλίες που ο καρπός είναι επιδεκτικός προσβολής από το έντομο, να ξεκινήσει άμεσα η προστασία ως και την συγκομιδή.

5. ΦΟΥΖΙΚΛΑΔΙΟ

Οδηγίες: Απαιτούνται συχνοί έλεγχοι σε οπωρώνες με προσβολές. Ο μύκητας σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 24ο C αδρανοποιείται.

6. ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟ ΚΑΨΙΜΟ

Οδηγίες: Επιβάλλεται συνεχής έλεγχος των δενδροκομείων για τον έγκαιρο εντοπισμό προσβολών. Όταν διαπιστώνετε προσβολές να λαμβάνονται τα απαραίτητα καλλιεργητικά μέτρα.

7. ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ-ΚΑΡΥΔΙΑ (ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ)

Οδηγίες: Άμεση επέμβαση με την λήψη του δελτίου με εγκεκριμένα σκευάσματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : 1. Να αποφεύγονται οι προληπτικοί ψεκασμοί και να προτιμούνται σκευάσματα που δεν ζημιώνουν τα ωφέλιμα έντομα και ακάρεα, που αυτή την εποχή βρίσκονται σε δραστηριότητα. 2. Να διαβάζετε και να εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις