ΗΠΑ: Μείωνονται οι εκτιμήσεις για το καλαμπόκι


Ο συγγραφέας του Reuters Mark Weinraub ανέφερε χθες ότι, « Η κατάσταση της ανοιξιάτικης καλλιέργειας σιταριού στις ΗΠΑ μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα , δήλωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα , καθώς οι προβλέψεις για ζεστό και ξηρό καιρό συνεχίστηκαν στις βόρειες πεδιάδες αυτή την εβδομάδα.

"Η πίεση στην καλλιέργεια ανοιξιάτικου σιταριού υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες θα μπορούσε να ενισχύσει τις ανησυχίες για ελλείψεις στην παραγωγή σε βασικές περιοχές καλλιέργειας, όπως ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση".

Το χθεσινό άρθρο εξηγούσε ότι: "Οι αξιολογήσεις του καλαμποκιού μειώθηκαν επίσης, ενώ οι αξιολογήσεις της σόγιας παρέμειναν σταθερές, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για την πρόοδο και τις συνθήκες των καλλιεργειών.

"Η έκθεση έδειξε ότι οι αξιολογήσεις καλής έως εξαιρετικής ποιότητας για την καλλιέργεια ανοιξιάτικου σιταριού μειώθηκαν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 38% καλής έως εξαιρετικής ποιότητας την εβδομάδα που έληξε στις 20 Αυγούστου".

Ο Weinraub πρόσθεσε ότι, "οι αξιολογήσεις του καλαμποκιού μειώθηκαν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο 58% από καλό έως εξαιρετικό και οι αξιολογήσεις της σόγιας παρέμειναν αμετάβλητες στο 59% από καλό έως εξαιρετικό.

«Οι εμπορικές προβλέψεις είχαν προσαρμόσει τις αξιολογήσεις του καλαμποκιού στο 59% από καλό έως άριστο και τη σόγια από 60% από καλό έως άριστο».

Ο συγγραφέας του Reuters, Christopher Walljasper , ανέφερε χθες ότι « η σόγια του Σικάγο αυξήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα, φθάνοντας σε υψηλό τριών εβδομάδων, καθώς οι θερμές, ξηρές συνθήκες στις ΗΠΑ προκάλεσαν ανησυχίες για το άγχος των καλλιεργειών».

Το άρθρο του Reuters σημείωσε ότι, « Ακραία ζέστη αναμένεται σε μεγάλες περιοχές των Μεσοδυτικών των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, με θερμοκρασίες πάνω από 100 βαθμούς Φαρενάιτ (37,8 βαθμούς Κελσίου) σε όλες τις πεδιάδες των ΗΠΑ.

« Οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη βροχής , θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλλιέργειες σόγιας κατά τη διάρκεια ενός κρίσιμου αναπτυξιακού παραθύρου».

Εν τω μεταξύ, ο συγγραφέας του Dow Jones, Paulo Trevisani, ανέφερε χθες ότι: "Οι τιμές του σιταριού διαπραγματεύονται χαμηλότερα μετά την αναφορά των Financial Times ότι η Ουκρανία πλησιάζει σε συμφωνία με ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες για τα πλοία που κινούνται μεταξύ των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας. 

Σύμφωνα με τους FT, μια συμφωνία θα μπορούσε να είναι σε ισχύ ήδη από τον επόμενο μήνα για την ασφάλιση έως και 30 πλοίων που ταξιδεύουν μεταξύ λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας. Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία επέλεξε να μην ανανεώσει τη συμφωνία για τον κόκκο της Μαύρης Θάλασσας και έκτοτε οι μάχες έχουν κλιμακωθεί. Η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλές ασφαλιστικές εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές ή να αποφύγουν εντελώς την ασφάλιση των πλοίων που διέρχονται από την περιοχή".

Και σήμερα, ο συγγραφέας του Reuters Naveen Thukral ανέφερε ότι: "Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιτάρι στο Σικάγο αυξήθηκαν την Τρίτη, ανακτώντας μέρος των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης, με μια πιθανή μείωση των αποδόσεων μετά τον ζεστό και ξηρό καιρό στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να στηρίζει τις τιμές.

"Η σόγια και το καλαμπόκι υποχώρησαν μετά από μια περιοδεία καλλιέργειας που προέβλεψε αποδόσεις άνω του μέσου όρου στο Οχάιο, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για τις προμήθειες".

Αλλού, ο συγγραφέας του Dow Jones, Paulo Trevisani, ανέφερε χθες ότι: "Οι επιθεωρήσεις των αμερικανικών εξαγωγών σιτηρών αυξήθηκαν ως επί το πλείστον στην τελευταία έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

"Στην έκθεσή του για τις επιθεωρήσεις εξαγωγών σιτηρών για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Αυγούστου, το USDA ανέφερε ότι οι επιθεωρήσεις εξαγωγών καλαμποκιού ανήλθαν σε 482.526 μετρικούς τόνους, οι επιθεωρήσεις σόγιας σε 316.074 τόνους και οι επιθεωρήσεις σιταριού σε 311.314 τόνους".

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι "οι συνολικές αποστολές είναι χαμηλότερες από ό,τι πριν από ένα έτος, με τις αποστολές καλαμποκιού να είναι μειωμένες κατά 33% κατά την τρέχουσα περίοδο εμπορίας σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα έτος νωρίτερα.

Η σόγια είναι μειωμένη κατά 8% και το σιτάρι είναι μειωμένο κατά 19%".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις