ΚΙΝΑΛ: Πρόταση για ενδιάμεσο πρόγραμμα για την οικονομία

Υπεύθυνη και χρήσιμη αντιπολίτευση δεν σημαίνει ούτε σιωπή, ούτε ανοχή σε απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές», ήταν το κεντρικό μήνυμα της Φώφης Γεννηματά κατά την e-συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρόεδρος του κεντροαριστερού φορέα, κατά την εισήγησή της, προανήγγειλε ένα Ενδιάμεσο Πρόγραμμα οικονομικής ανόρθωσης για το 2020, το οποίο θα αξιοποιεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και χρήματα από το περιβόητο «μαξιλάρι», τουλάχιστον «εκείνα για τα οποία δεν χρειάζεται η έγκριση του ESM».,,

Το πρόγραμμα θα εστιάζει στη στήριξη του ΕΣΥ, στην προστασία των θέσεων εργασίας, με ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης, την πλήρη κάλυψη των ανέργων και την λήψη μέτρων για τον τουρισμό και στην ανάπτυξη του «ψηφιακού κράτους». Παράλληλα, θα εξειδικεύσει τις κεντροαριστερές προτάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες, ενώ θα χαρτογραφεί και τον ρόλο των τραπεζών για την στήριξη των επιχειρήσεων «με κύριο κριτήριο την βιωσιμότητα και όχι το κέρδος».

Η ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής θα έρθει αργότερα, υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη και η Ελλάδα μετά», και θα αποτελέσει την βάση για την Συνδιάσκεψη του κόμματος, που αναβλήθηκε λόγω πανδημίας και πλέον παίρνει άλλο χαρακτήρα.

Αύριο, στην εξ αποστάσεως προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), η Γεννηματά αναμένεται να στηρίξει την πρόταση για ευρωομόλογο, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, και θα παρουσιάσει τις κεντροαριστερές προτάσεις για το ταμείο ανασυγκρότησης, τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, την απασχόληση και το τραπεζικό σύστημα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις