ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: για τις νέες άδικες περικοπές στις συντάξεις
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: για τις νέες άδικες περικοπές στις συντάξεις

Για τις νέες περικοπές των συντάξεων που αποφάσισε και επιβάλλει με την νέα χρονιά η κυβέρνηση της ΝΔ ο εκπρόσωπος τύπου του «Πράσινου Κινήματος» Νίκος Καραμπάσης προέβη στην εξής δήλωση:

«Εν μέσω αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και καθώς οι πολιτικές της φτώχειας και της ακρίβειας γονατίζουν όλο τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας, η κυβέρνηση είχε την φαεινή ιδέα να χτυπήσει αλύπητα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τα άτομα με αναπηρία και τις γυναίκες που έχασαν τον άνδρα τους. Από αυτές τις κατηγορίες αποφάσισε να κόψει τις συντάξεις τους και να μειώσει το εισόδημα τους.

Ήταν – όπως γνωρίζουμε όλοι μας - μια εντολή των «άσπονδων φίλων μας» προς τους ευλύγιστους στη μέση πολιτικούς «κολαούζους» στην Ελλάδα (το νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον λεγόμενο «νόμο Κατρούγκαλου»). Και έρχεται σήμερα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να υλοποιήσει αυτή την εντολή, αφού ναι μεν την νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είχε εφαρμοστεί (ίσως από κάποια ενδόμυχη...ντροπή ή απλά από πολιτικό καιροσκοπισμό για τα «ψηφαλάκια»).

Όπως άλλωστε η ΝΔ μετέφερε - με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας - 2,4 δις από τις συντάξεις, στην ιδιωτική ασφάλιση, γιατί τέτοια εντολή έλαβε «από τα αφεντικά». Η κοινωνική αναλγησία τους δεν έχει όρια. Μισανθρωπικές, απάνθρωπες πολιτικές, που έχουν ένα και μόνο στόχο: Την κοινωνική διάλυση και εξαΰλωση των πιο ευάλωτων οικονομικά στρωμάτων της χώρας μας.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ απαιτεί να καταργηθεί στην πράξη η διάταξη του «νόμου Κατρούγκαλου» και το ποσό που αφαιρείται από την 1/1/2022 από τις συντάξεις - που λάμβαναν μέχρι την 31/12/2021 οι συμπολίτες μας με αναπηρία και οι γυναίκες που χήρευσαν - να τους αποδοθεί κανονικά, με άλλη νομοθετική ρύθμιση που οφείλει να φέρει άμεσα στη βουλή η κυβέρνηση και να την ψηφίσουν όλα τα κόμματα. Εάν θέλουν να μιλάνε έστω για στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία.

Εάν δεν το πράξουν, τους παραδίδουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού και την ιστορία για το απύθμενο βάθος του ραγιαδισμού τους αλλά και για την απύθμενη κοινωνικής τους αναλγησία. Ήδη γράφουν μια ακόμη ντροπιαστική και μελανή σελίδα στην πολιτική και κοινωνική μας πραγματικότητα».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις