ΑΚΚΕΛ: Σοβιετική επιβολή τιμής αρνιού από τον Άδωνι Γεωργιάδη για να το παίξει φιλολαϊκός στην πλάτη των παραγωγών

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε χθες από τους εμπόρους κρέατος η τιμή που αγοράζουν αρνιά από τον παραγωγό να μην ξεπερνά τα 5,5€ ώστε στα κρεοπωλεία να μην ξεπεράσει τα 10€ το κιλο. Ο ίδιος δήλωσε:

"Είμαστε σε μια μεγάλη προσπάθεια με τον συνάδελφό μου τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Γεωργαντά, για το πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις τιμές όσο το δυνατόν πιο χαμηλά".

Ένα αρνί όμως για να γίνει 10-14 κιλά κρέας πρέπει να βυζάξει γάλα από την προβατίνα 60 ημέρες επί 1,5 κιλό γάλα την ημέρα, θέλει 90 κιλά γάλα επί 1,60 τιμή κιλού γάλακτος, 144€  κοστίζει μόνο το χαμένο γάλα στον κτηνοτρόφο. Αν προσθέσουμε τώρα το φύραμα που θα φάει 0,5 κιλό ανά ημέρα βγαίνει 0,35€ την ημέρα επί 60 ημέρες, έφαγε άλλα 21€, 0,50€ την ημέρα για τριφύλλι επί 040= 24€, αν βάλουμε άλλο 1,5€ εμβόλια, φάρμακα, ενώτια κλπ, χωρίς τον κόπο και χωρίς κανένα κέρδος του κτηνοτρόφου μας βγαίνει το κόστος παραγωγής 190,5€  !!! Αν τώρα ο παραγωγός πουλήσει με 5,5€ το κιλό όπως λέει ο Άδωνις, αν μέσο όρο σε 60 ημέρες ένα αρνί θα έχει 13 κιλά κρέας, ο παραγωγός θα πάρει 71,5€ , έχει μπει δηλαδή μέσα 119€ από κάθε αρνί.

Η λογική δηλαδή του Άδωνι είναι να επιδοτήσει ο κτηνοτρόφος με 119€ το κάθε αρνί ώστε να φάει ο καταναλωτής φθηνό αρνί και με την καταστροφή του κτηνοτρόφου, να πάρει τα εύσημα ο υπουργός ανάπτυξης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δήθεν κράτησαν τις τιμές του Πασχαλινού τραπεζιού σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτό δεν είναι ούτε ελεύθερη αγορά, ούτε νεοφιλελευθερισμός ούτε τίποτα, είναι σοβιετικού τύπου παρεμβατισμός του κερατά. Είναι χτίσιμο πολιτικής καριέρας επί πτωμάτων των κτηνοτρόφων που στην κυριολεξία διώκονται ανελέητα από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Εδώ θα έπρεπε να υπάρχουν νομικές ενέργειες και αγωγές κατά του Άδωνι από τις κτηνοτροφικές οργανώσεις. Αν πλήρωνε ο υπουργός αποζημιώσεις 119€ ανά αρνί, να βλέπαμε τότε πόσο χουβαρδάς θα ήταν με ξένες περιουσίες. Το να κάνεις κοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα είναι η μεγαλύτερη μορφή φασισμού, τέτοιες τακτικές δεν ακολουθούν ούτε τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις