ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρόστιμο 280 εκατομμυρίων ευρώ στους Έλληνες αγρότες!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 30-03-24 έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης στη χώρα μας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το πρόστιμο αφορά τις πληρωμές ενισχύσεων παραγωγών που υπερβαίνει τα 280 εκ. ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2020, 2021 και 2022.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ έχουν αλλάξει τέσσερεις Υπουργοί ΥΠΑΑΤ και πέντε πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποδεικνύοντας τη συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα προβλήματα και τα χρήματα των Ελλήνων Αγροτών

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι «αστοχίες» στην κατανομή των επιδοτήσεων, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η συστηματική υποστελέχωση του οργανισμούέχουν δυσάρεστο τίμημα.

Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να δημοσιεύσει την έκθεση των ελεγκτικώνΕυρωπαϊκώνΜηχανισμών. Όλα στο φως!!!

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η Κοινή Αγροτική Πολιτική παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο χάραξης Ευρωπαϊκής και Εθνικής Στρατηγικής ανάπτυξης του αγροτικού χώρου. Η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και τήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις