Αυξάνονται τα μηχανήματα αποδοχής καρτών

Όπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη, περισσότερα από 80.000 μηχανάκια αποδοχής καρτών προστέθηκαν στην αγορά μετά την επιβολή των τραπεζικών περιορισμών.

Επίσης υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν ακόμη 80.000 επιπλέον μηχανάκια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη χώρα μας σήμερα κυκλοφορούν περισσότερες από 11,5 εκατ. χρεωστικές κάρτες και 3 εκατ. πιστωτικές.

Πάντως αναμένεται και η εμφάνιση του ψηφιακού πορτοφολιού για συναλλαγές. Έτσι το έξυπνο κινητό, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία Νίκος Καμπανόπουλος, θα χρησιμοποιείται ως επιπλέον εργαλείο πληρωμών.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αλλαγές στις πληρωμές, μέσα από τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, σε συνδυασμό με το «Internet of things» που δικτυώνει συσκευές τόσο μεταξύ τους, όσο και με το διαδίκτυο.

Όπως παρουσιάστηκε από την Visa στο συνέδριο Mobile World Congress με μια κίνηση της παλάμης του χεριού που θα περνάει ο καταναλωτής σε δευτερόλεπτα από ένα τερματικό θα πραγματοποιεί τις καθημερινές του συναλλαγές, χρεώνοντας αυτόματα τον λογαριασμό του.


 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις