Εκταμιεύουν 5εκ. ευρώ για να πληρώσουν τους τευτλοπαραγωγούς


‘Όπως ανακοίνωσε η ΕΒΖ συνεδρίασε, την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας εξετάζοντας το business plan που συντάχθηκε από το διεθνές γραφείο συμβούλων στο οποίο είχε ανατεθεί η κατάρτισή του . Το ΔΣ έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση αναδιάρθρωσης της εταιρείας που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Γεγονός που σημαίνει ότι επίκειται η ενημέρωση της τράπεζας Πειραιώς από τον εκκαθαριστή και η σύγκλιση της ΓΣ ώστε να εκταμιευθούν τα πρώτα 5εκ.ευρώ που προβλέπει η πρόταση αναδιάρθρωσης ώστε να εξοφληθούν ει δυνατόν οι τευτλοπαραγωγοί.

 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί ορισμένο διάστημα για να τρέξουν οι εξελίξεις καθώς η ΓΣ δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ανοιχτό παραμένει επίσης το μέτωπο σε ό,τι αφορά στο μισθολογικό κόστος της εταιρείας καθώς διοίκηση και εκπρόσωπο εργαζομένων δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής τη χρυσή τομή.

 

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΒΖ για τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ έχει ως εξής: «Συνεδρίασε σήμερα 20/7/2016 το Δ.Σ της ΕΒΖ ΑΕ και έχοντας υπόψη του το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο που του παρέδωσε το διεθνές γραφείο συμβούλων στο οποίο είχε ανατεθεί η σύνταξη του , έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση αναδιάρθρωσης της εταιρείας που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς.

 

Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στον Εκκαθαριστή βασικού μετόχου της Εταιρείας,(ΑΤΕ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ) στην δικαιοδοσία του οποίου είναι πλέον η ενημέρωση σχετικά της δανείστριας Τράπεζας και η σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση των πρώτων 5εκ.ευρώ που προβλέπει η πρόταση αναδιάρθρωσης.

 

Το Δ.Σ της ΕΒΖ ΑΕ με την σημερινή του απόφαση υλοποιεί την δέσμευση για την συνέχιση λειτουργίας της Εταιρείας και την σύντομη εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της προς τους Έλληνες τευτλοκαλλιεργητές»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις