Περίπου 200 εκατ. ευρώ έχασε το Δημόσιο από τα ανασφάλιστα οχήματα

Περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχει χάσει σε έσοδα το ελληνικό Δημόσιο από το 1 εκατομμύριο και πλέον ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ για την ασφαλιστική αγορά η απώλεια υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εδώ και τέσσερα χρόνια τον νόμο που της επιτρέπει να προχωρήσει σε διασταυρώσεις των ανασφάλιστων οχημάτων, και οι υπουργοί περιμένουν τα έσοδα από τις διασταυρώσεις, έως σήμερα ούτε ένα σημείωμα δεν έχει σταλεί σε ιδιοκτήτες που κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα. 

Εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών δηλώνουν στον ΣΚΑΙ ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάσταση και η αδιαφορία των Αρχών, και ζητούν να ενεργοποιηθεί στην πράξη ο νόμος.

Τονίζουν ότι αυτό αποτελεί αφενός υποχρέωση της χώρας μας απέναντι σε θεσμούς και αφετέρου απονομή δικαιοσύνης και ισότητας για όσους αναγκάζονται να πληρώσουν μέσα από τα ασφάλιστρά τους τις αποζημιώσεις για τα ατυχήματα που προκαλούν οι «μπαταχτσήδες» οδηγοί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις