Η Κίνα θα εξαρτάται λιγότερο από τις εισαγωγές σιτηρών το 2025/26, καθώς οι εγχώριες αποδόσεις σιταριού και καλαμποκιού αυξάνονται. Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας δήλωσε ότι η πρόβλεψή του για την παραγωγή καλαμποκιού το 2025/26 είναι 300 εκατομμύρια τόνοι, αυξημένη κατά 1,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι νέες γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες καλαμποκιού αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τις αποδόσεις.
Η παραγωγή σιταριού αναμένεται επίσης να αυξηθεί κατά 1,5% το 2025/26, λόγω των υψηλότερων αποδόσεων και της αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Οι υψηλότερες αποδόσεις καλαμποκιού συμβάλλουν στην αύξηση του μεριδίου του καλαμποκιού στα σιτηρέσια, το οποίο αναμένεται να παραμείνει υψηλό.
«Η παραγωγή σόργου και κριθαριού αναμένεται να παραμείνει σταθερή, ενώ οι εισαγωγές αυτών των προϊόντων αναμένεται να μειωθούν λόγω ενός συνδυασμού προσπαθειών για τη μείωση των εισαγωγών σιτηρών, της διαθεσιμότητας πρόσθετων προϊόντων και των συνθηκών της παγκόσμιας αγοράς λόγω της γεωπολιτικής και των ανταποδοτικών δασμών που ανεβάζουν τις τιμές», ανέφερε το USDA.
Η Κίνα ανέστειλε πρόσφατα τις εισαγωγές σόργου από την C&D (USA) Inc. αφού διαπιστώθηκε ότι περιείχε υπερβολικά υψηλά επίπεδα μυκοτοξινών.
Παρά τις εντάσεις στα σιτηρά, η συνολική χρήση ζωοτροφών στην Κίνα προβλέπεται να αυξηθεί ελαφρώς το 2024/25 λόγω της αναμενόμενης σταθερής ζήτησης για ζωοτροφές χοίρων και της αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφές πουλερικών.
Η παραγωγή χοίρων αναμένεται να αυξηθεί το 2025, λόγω του υψηλότερου αριθμού χοίρων που παράγονται ανά χοιρομητέρα ετησίως, λόγω των βελτιωμένων πρακτικών διαχείρισης και της υγείας των ζώων.
Ωστόσο, η αύξηση θα περιοριστεί από τη μείωση του αριθμού των χοιρομητέρων. Το Πεκίνο παροτρύνει τους καταναλωτές να στραφούν από το χοιρινό στο κοτόπουλο, επειδή το ποσοστό μετατροπής της τροφής του κοτόπουλου είναι πολύ υψηλότερο από αυτό των χοίρων".
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις