Στις 11 η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το αγροτικό

Στο επίκεντρο των εξελίξεων γύρω από το αγροτικό ζήτημα βρίσκεται η συζήτηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση καλείται να αποτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις αποφάσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η αξιολόγηση των αγροτικών αιτημάτων, η πορεία των μέχρι τώρα κυβερνητικών παρεμβάσεων και τα περιθώρια διαλόγου ενόψει των επικείμενων αποκλεισμών.

Η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία αυξημένης κινητικότητας, καθώς οι αγρότες έχουν ανακοινώσει αποκλεισμούς εθνικών οδών, παραδρόμων και τελωνείων από την Πέμπτη έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δίνοντας παράλληλα διορία στην κυβέρνηση για πρόσκληση σε επίσημο διάλογο. Από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι έχουν καταθέσει συγκεκριμένο κατάλογο αιτημάτων και αναμένουν σαφείς απαντήσεις.

Σε κυβερνητικό επίπεδο, έχει ήδη επισημανθεί ότι ένα σημαντικό μέρος των αιτημάτων έχει ικανοποιηθεί, ενώ ορισμένα ακόμη βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας. Η σύσκεψη στο Μαξίμου αναμένεται να λειτουργήσει ως κομβικό σημείο για τη διαμόρφωση της επόμενης στάσης της κυβέρνησης, τόσο ως προς το περιεχόμενο των απαντήσεων προς τους αγρότες όσο και ως προς τη διαδικασία του διαλόγου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις