Αύξηση των εισαγωγών σιτηρών από την Κίνα κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο προβλέπει η Υπηρεσία Γεωργικών Υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (FAS USDA), σύμφωνα με τις τελευταίες της εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, οι εισαγωγές καλαμποκιού εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 8,0 εκατ. τόνους, έναντι 1,8 εκατ. τόνων την προηγούμενη περίοδο. Οι εισαγωγές σιταριού προβλέπεται να αυξηθούν στους 6,0 εκατ. τόνους, από 4,2 εκατ. τόνους πέρυσι. Ανοδικά κινούνται και οι εισαγωγές κριθαριού, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τους 10,5 εκατ. τόνους, έναντι 10,3 εκατ. τόνων την περασμένη σεζόν, ενώ το σόργο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στους 7,6 εκατ. τόνους, από 5,5 εκατ. τόνους.
Σύμφωνα με την έκθεση, βασικός λόγος για την ενίσχυση των εισαγωγών είναι η ανεπαρκής ποιότητα των σιτηρών που συγκομίστηκαν φέτος στην Κίνα. Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει τη χώρα να στραφεί σε εισαγωγές υψηλότερης ποιότητας σιταριού και καλαμποκιού, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας κατανάλωσης και της μεταποίησης.
Παράλληλα, το εισαγόμενο σόργο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τις κινεζικές βιομηχανίες ζωοτροφών ως υποκατάστατο άλλων, ακριβότερων ζωοτροφών, συμβάλλοντας στη συγκράτηση του κόστους παραγωγής. Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη σημασία της Κίνας ως βασικού παράγοντα στη διεθνή αγορά σιτηρών.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις