Μηχανοκίνητες πορείες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα πραγματοποίησαν τη Δευτέρα παραγωγοί σε πολλές περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων και ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, κατόπιν απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Οι αγρότες δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στην πρωτεύουσα έως το μεσημέρι του Σαββάτου.
Στη Θεσσαλία, τα τρακτέρ επιστρέφουν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στη Λάρισα, στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του νομού Καρδίτσας προετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα την Παρασκευή, με τρακτέρ, ΙΧ και λεωφορεία.
Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Ηλεία, όπου αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία, όπως τόνισαν, παραμένουν άλυτα.
Στη Δυτική Μακεδονία, μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και συγκέντρωση στην πόλη του Αμυνταίου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας. Σε ανακοίνωσή τους απηύθυναν κάλεσμα στήριξης προς την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τους συλλόγους, επισημαίνοντας ότι διεκδικούν την παραμονή τους στον τόπο τους με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Στις Σέρρες, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Μπλόκου του Προμαχώνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους μπροστά από το Διοικητήριο, στο κέντρο της πόλης, με σύνθημα «Η υπομονή τελείωσε. Ο μόχθος μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο».
Μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη των Γρεβενών πραγματοποίησαν επίσης τη Δευτέρα αγρότες του μπλόκου της Σιάτιστας. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Γρεβενά, σε κοινή δράση με συναδέλφους τους από την Κοζάνη και την Καστοριά, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ευλογιά.
Δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας αναμένεται και από την Κρήτη. Τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων έχουν ανακοινώσει ότι θα αναχωρήσουν από τα Χανιά με πλοίο την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ. Σε σχετικό κάλεσμα καλούν σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Σούδας την ίδια ημέρα στις 7:00 το απόγευμα, ζητώντας τη στήριξη σωματείων εργαζομένων, επαγγελματικών φορέων και της νεολαίας στον αγώνα τους.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις